Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi na Stamfordu

VIDEO Terry ušao u povijest Premierlige, Liverpool izgubio utrku za Ligu prvaka

U derbiju 36. kola engleske Premierlige novi prvak Chelsea i Liverpool su na Stamford Bridgeu odigrali 1-1 (1-1), a hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren odigrao je čitavu utakmicu za Liverpool.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strijelci oba gola na utakmici bili su kapetani i to udarcima glavom, domaće je u vodstvo doveo John Terry već u petoj minuti, a na 1-1 izjednačio je Steven Gerrard u 44. Kapetan Chelseaja je tim golom postao najbolji strijelac među braničima u povijesti Premierlige. Terry je zabio svoj 39. premierligaški pogodak i tako prestigao Unswortha sa 38.

Chelsea, koji je naslov prvaka osvojio još prošloga vikenda, sada ima 84 boda, 11 više od drugog Manchester Cityja, dok je Liverpool ostao peti, sada ima 62 boda, odnosno šest manje od četvrtog Manchester Uniteda, te je praktički ostao bez izgleda za igranjem u Ligi prvaka sljedeće sezone.

U prvom nedjeljnom dvoboju Queens Park Rangersi su i teoretski izgubili sve izglede za ostanak u Premier ligi nakon visokog 0-6 (0-2) poraza na gostovanju kod Manchester Cityja, a bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar igrao je za QPR od 78. minute. Trostruki strijelac za City bio je Sergio Aguero (4, 50, 65-11m), a po jednoga su dodali Aleksandar Kolarov (32), James Milner (70) i David Silva (87).

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider