Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakav potez

VIDEO Super gol Bayernovog asa: Iz 'koljena' majstorski pod prečku!

U odličnom raspoloženju reprezentacija Austrije čeka prijateljski ogled sa Švicarskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrija je fenomenalno odradila kvalifikacije za EURO 2016, ostvarivši u 10 utakmica devet pobjeda i jedan remi (na domaćem terenu protiv Švedske).

Pod vodstvom izbornika Marcela Kollera naročito su impresivni bili u drugom dijelu kvalifikacija, kada su u gostima pobijedili i Rusiju (1:0) i Švedsku (4:1) i Crnu Goru (3:2).

Austrijanci se sada mogu u miru posvetiti pripremama za Europsko prvenstvo, njihov prvi EP kojeg su izborili u kvalifikacijama (dosad su nastupili samo jednom, 2008. kada su automatski izborili plasman kao suorganizatori sa Švicarskom).

Upravo sa Švicarcima Austrija večeras igra prijateljski dvoboj u Beču. U ogledu alpskih susjeda na terenu će glavna zvijezda biti Bayernov David Alaba - čovjek koji može igrati na gotovo svim pozicijama, a u reprezentaciji je središnji vezni i glavni organizator.

Na jednom od treninga uoči utakmice Alaba je majstorski pogodio s 20 metara, ubojitom ljevicom uz pomoć prečke, ostavivši nemoćnog vratara. Dojam je da mu među vratnicama još jedan kolega ne bi pomogao ovo obraniti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider