Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije ih previše briga

VIDEO Šuker smjenjuje izbornike, a sam ne razmišlja o ostavci

Ispred sjedišta Hrvatskog nogometnog saveza u Dnevnik Nove TV javio se reporter Nove TV Saša Lugonjić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pitanje zašto HNS nije nakon smjene imenovao odmah i njegova nasljednika reporter Nove TV Saša Lugonjić je odgovorio.

"Očito je da su u Hrvatskom nogometnom savezu željeli uzeti još malo vremena prije donošenja te važne odluke. U utorak je u javnost pušteno ime Ante Čačića i reakcija javnosti bila je mahom negativna, na brojnim internetskim portalima su organizirane ankete i, primjerice, na našem portalu GOL.hr nešto više od 11.200 ljudi je glasalo, a samo šest posto njih smatra da je Ante Čačić pravi izbor i pravi čovjek za tu odgovornu funkciju. Iako se u Hrvatskom nogometnom savezu nisu često vodili razmišljanjem javnosti niti ih je bilo previše briga što javnost misli, lako je moguće da su procijenili u ovakvoj situaciji gdje vlada jako loša atmosfera oko hrvatskog nogometa i hrvatske reprezentacije o čemu je govorio i kapetan Darijo Srna, da su odlučili uzeti time-out i razmisliti o svemu. Sasvim sigurno uoči odlučujućih utakmica ne bi bilo najpametnije imati na klupi čovjeka kojeg bi javnost od početka dočekala vrlo vrlo negativno. Tko god bio novi izbornik, njegovo ime ćemo saznati na sjednici HNS-a 21. rujna i taj čovjek će svoje prve kvalifikacijske obveze imati 10. listopada protiv Bugarske na praznom Maksimiru i tri dana kasnije na Malti."

"Još jednu zanimljivu stvar čuli smo na press konferenciji. Tko god bio novi izbornik, pored njega će sjediti Romeo Jozak, tehnički direktor HNS-a i čovjek od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića. Nema dvojbe kako će ta odluka izazvati brojne komentare u javnosti, mnogi će u njoj prepoznati dodatnu potvrdu snažnog utjecaja kojeg Zdravko Mamić ima na hrvatsku reprezentaciju", rekao je Lugonjić u javljanju za Dnevnik Nove TV.

Nekim drugim trenerima to ne bi moglo proći tek tako...

"Razgovarao sam danas s Robertom Prosinečkim, on je rekao da u svakom slučaju kao trener bi volio sam izabrati ljude koji će sjediti pored njega na klupi, a ne da mu bilo tko nešto nameće."

Saša Lugonjić je u svom javljanju zaključio: "Smjena Nike Kovača druga je izbornika promjena u dvije godine nakon što je Slaven Bilić trajao šest godina kroz tri kvalifikacijska ciklusa. Igor Štimac trajao je godinu i pol, a i Niko Kovač je otišao. Obojica su smijenjeni u vrijeme dok je predsjednik HNS-a bio Davor Šuker pa je stoga i on upitan o svojoj odgovornosti s obzirom da ih je on imenovao misli li sam podnijeti ostavku ako se Hrvatska ne plasira na Europsko prvenstvo. Šuker, naravno, o tome ne razmišlja. Nadamo se da hrvatska nogometna reprezentacija ipak neće prokockasti plasman na Euro, no da je situacija kudikamo ozbiljnija i neugodnija nego što je bila prije samo 10-ak dana svima je jasno."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider