Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Afrički kup nacija

VIDEO Sudačka 'pljačka', mega slobodnjak i ludi preokret!

Domaćin ovogodišnjeg Afričkog nogometnog prvenstva Ekvatorijalna Gvineja plasirala se u polufinale kontroverznom 2:1 (1:1, 0:0) pobjedom protiv Tunisa u četvrtfinalu nakon produžetka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tunis je poveo golom Ahmeda Akaichija (70'), a taj je rezultat vrijedio do sudačke nadoknade kada je sudac s Mauricijusa izmislio kazneni udarac za domaćine iz kojega je Javier Balboa (90'+3) u poravnao na 1:1 i odveo susret u produžetak.

Rastrojeni Tunižani nisu se mogli pomiriti s nevjerojatnom sudačkom odlukom koja ih je udaljila od polufinala, a Balboa (102') je odlično izvedenim slobodnim udarcem odveo Ekvatorijalnu Gvineju do najvećeg uspjeha u povijesti.

Ekvatorijalna Gvineja će u polufinalu u četvrtak igrati protiv boljeg iz susreta Gana - Gvineja koji je na programu u nedjelju.

U prvom četvrtfinalu DR Kongo je velikim preokretom svladao Kongo sa 4:2 (0:0). Kongo je poveo 2:0 golovima Fereboryja Dorea (55') i Thievyja Bifoume (62'), ali Dieumerci Mbokani (65') je vrlo brzo smanjio na 2:1, da bi Jeremy Bokila (75') i Joel Kimwaki (81') kreirali preokret i doveli DR Kongo u vodstvo. Konačnih 4:2 svojim je drugim golom postavio Mbokani (90'+1) u sudačkoj nadoknadi vremena.

DR Kongo će u polufinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Obala Bjelokosti - Alžir koji je na programu u nedjelju.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Kongo - DR Kongo 2:4 (Dore 55, Bifouma 62 / Mbokani 65, 90+1, Bokila 75, Kimwaki 81)

Tunis - Ekvatorijalna Gvineja 1:2 (Akaichi 70 / Balboa 90+3-11m, 102)

U nedjelju:

Gana - Gvineja

Obala Bjelokosti - Alžir

PAROVI POLUFINALA:

DR Kongo - Obala Bjelokosti/Alžir

Ekvatorijalna Gvineja - Gana/Gvineja

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider