Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki neredi u Madridu

VIDEO Španjolska u šoku: Okrutno ubojstvo!

Navijač Deportiva Francisco Romero Taboada preminuo je u bolnici u Madridu nakon što je teško stradao u tučnjavi s navijačima Atletico Madrida uoči današnjeg ogleda tih dvaju španjolskih nogometnih prvoligaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju tamošnjih medija, navijači Atletica su ozlijeđenog 43-godišnjaka bez svijesti bacili u hladnu rijeku Manzanares. Iz bolnice su objavili kako je pretrpio srčani udar, traumu glave i hipotermiju. Nekoliko sati borili su se za njegov život, ali je podlegao ozljedama.

U sukobima je ozlijeđeno još 11 osoba od kojih su trojica zadobili ubodne rane, a još trojica su u bolnicu dopremljeni s ozljedama glave. Stradao je i jedan policajac koji je ostao bez prsta na ruci. Sukobi navijača započeli su oko 9 sati na nekoliko madridskih lokacija.

Atletico je dobio utakmicu 2-0, a golovima Saula Nigueza (43) i Arde Turana (55). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, u devetoj ovosezonskoj pobjedi aktualnog branitelja naslova prvaka odigrao je dobrih 58 minuta. Mandžukić je asistirao za prvi pogodak Madriđana prebacivši loptu glavom na peterac nakon ubačaja Kokea, gdje je Saul neometan proslijedio loptu u mrežu. Osim asistencije, Mandžukić je u 33. minuti zaradio i žuti karton zbog prigovora.

Ubojstvo nesretnog navijača Deportiva izazvalo je šok i brojne osude u Španjolskoj. Ministarstvo sporta, te čelnici nogometnog saveza i lige najavili su hitan sastanak u ponedjeljak kako bi se raspravilo o tragičnim događajima iz Madrida. Vodstvo Španjolske nogometne lige (LFP) pokušalo je odgoditi utakmicu, no nije uspjelo.

Video navijačkih obračuna pogledajte ovdje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider