Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
učinkovitiji od coste

VIDEO Španjolci imaju novog 'golgetera': Čudesni pogodak za pobjedu protiv Engleske

Odigrano je nekoliko zanimljivih reprezentativnih prijateljskih utakmicama ovog petka 13., a tu večer po lošemu sigurno neće pamtiti Španjolac Mario Gaspar...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stoper Villarreala upisao je drugi nastup za reprezentaciju u utakmici protiv Engleske i pritom je postigao svoj drugi pogodak! Španjolska je slavila s 2:0, a Gaspar je zabio čudesni vodeći pogodak u 72. minuti utakmice.

Cesc Fabregas je podigao jednu loptu kako bi prebacio obranu Engleske i proigrao Gaspara, koji se odlučio na 'divlji' pokušaj. Nije dobro krenuo na tu loptu, ali ga to nije spriječilo da ju na neobjašnjiv način, iz okreta, zavrne u dijagonalni kut gola Joea Harta.

Zanimljivo, Diego Costa, Brazilac koji je uzeo španjolsku putovnicu, je dosada odigrao 10 utakmica za 'furiju', te se svega jednom upisao u listu strijelaca...

Šest minuta prije kraja upravo je Hart slabo izbio loptu iz svog kaznenog prostora, što je iskoristio Santi Cazorla i s ruba šesnaesterca pogodio donji desni kut engleskog vratara.

Da su imali Arjena Robbena u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, reprezentativci Nizozemske vjerojatno bi bili putnici za Francusku. Robben je ugradio dva pogotka u 3:2 pobjedi Nizozemske kod Walesa.

Domaćin se u dva navrata vraćao u utakmicu, ali nakon što je u 81. minuti Robben postigao svoj drugi pogodak za 3:2, spasa više nije bilo. Podsjetimo, Robben je nastupio u tek četiri utakmice kvalifikacija za EP, a potom je zaradio ozljedu zbog koje je izbivao u preostalih šest.

Prva reprezentacija svijeta, Belgija, slavila je u Bruxellesu protiv Italije s 3:1. Gosti su poveli već u 3. minuti, no radost je trajala svega 10 minuta. Kevin De Bruyne izveo je korner, a Jan Vertonghen zabio glavom za 1:1.

U samoj završnici utakmice najprije je sretni pogodak postigao trenutno najbolji belgijski nogometaš De Bruyne, da bi šest minuta prije kraja svoj drugi pogodak u drugom nastupu za 'crvene vragove' postigao 22-godišnji napadač Michy Batshuayi. Oba je postigao nakon što mu je izbornik Marc Wilmots ukazao povjerenje uvodeći ga s klupe za pričuve.

Izdvojimo i pobjedu domaćina Europskog prvenstva Francuske, koja je s 2:0 slavila protiv aktualnih svjetskih prvaka Nijemaca. Olivier Giroud doveo je 'trikolore' u vodstvo u posljednjim trenucima prvog poluvremena, nakon što je Anthony Martial ispremiješao gostujuću obranu po lijevoj strani francuskog napada.

Pogodak za 2:0 postigao je Andre Gignac u završnici utakmice, nakon što ga je ubačajem s lijeve strane milimetarski točno pronašao Blaise Matuidi.

Spomenimo 3:2 pobjedu Slovačke protiv Švicarske, 4:2 pobjedu Poljske protiv Islanda, te 4:1 pobjedu Češke protiv Srbije.

 

Rezultati prijateljskih nogometnih utakmica igranih u petak:

Wales - Nizozemska 2-3 (Ledeley 45, Huws 70 / Dost 32, Robben 54, 81)

Belgija - Italija 3-1 (Vertonghen 13, De Bruyne 74, Batshuayi 83 / Candreva 3)

Poljska - Island 4-2 (Grosicki 52, Kapustka 66, Lewandowski 76, 79 / Sigurdsson 4-11m, Finnbogasson 69)

Češka - Srbija 4-1 (Sivok 17, Necid 63-11m, Krejči 82, Zahustel 90+2 / Škuletić 78)

Slovačka - Švicarska 3-2 (Duriš 39, 48, Mak 55 / Derdiyok 63, Drmić 67)

Španjolska - Engleska 2-0 (Gaspar 72, Cazorla 84)

Francuska - Njemačka 2-0 (Giroud 45+1, Gignac 86)

Sjeverna Irska - Latvija 1-0 (Davis 55)

Katar - Turska 1-2 (Asadalla 26 / Turan 70, Tosun 73)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider