Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Kreću istim smjerom?

VIDEO Ruka pomirenja je pružena: "Veselimo se ovom prvom koraku"

Nakon tri i pol sata razgovora u Splitu uslijedilo je rukovanje uz osmijeh. HNS je sjeo za stol sa Hajdukom nakon čega je zaključeno: reprezentacija bi, umjesto u Zagrebu, utakmicu protiv Italije mogla igrati na Poljudu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mislimo da je to jedna dobra nogometna priča i da će ta ideja biti dobro prihvaćena", rekao je Damir Vrbnović, savjetnik predsjednika HNS-a.

Progovorio je i predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić koji dosada, zbog HNS-ove kazne, nije smio javno istupati.

"Sjeli smo konačno za stol nakon tri, četiri mjeseca. Svjesni smo svih otvorenih problema, a između svih tih nalazi se problem naše reprezentacije. Veseli me što mogu kazati da će se sve učiniti kako bi se ta utakmica igrala na Poljudu".

"Veselimo se da smo u ovom prvom koraku pokazali želju za razgovorom i dijalogom u svim temama o kojima ćemo detaljnije u nekim sljedećim susretima", dodao je Vrbanović.

Novinari nisu mogli postavljati pitanja, a zašto se odnos HNS-a prema Hajduku odjednom promjenio nitko nije htio reći.

Prema današnjem dogovoru, osim utakmice s Italijom, Vatreni bi na Poljudu igrali i s Bugarskom u listopadu. A, Split bi također bio domaćin i dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

"Normalno da je ta utakmica ovdje. Nitko ih nije ni trebao stavljati gore. Sva polemika oko toga je nepotrebna jer je Split najsportskiji grad koji Hrvatska ima. Perfektan je stadion koji ima sve šta mu je potrebno i mislim da nema publike kakva je naša! Nema je! Nema je! Uzimat to kao prijedlog? Kao obavezu! Obavezu! To mora biti tako!", grmio je strateg Hajduka Stanko Poklepović.

Iz udruge 'Naš Hajduk' poručuju: "Reprezentacija bi trebala igrati i u drugim gradovima".

"Golema je sramota da reprezentacija nije već toliko dugo igrala u Splitu. Vrlo je zanimljivo i to kako se kriteriji i razmišljanja promjene za 180 stupnjeva u roku od 15, 20 dana. Ljudi prije ovoga nisu htjeli ni doći tu razgovarati, a sada samoinicijativno dolaze i predlažu Split kao domaćina. Dolazak reprezentacije neće promjenit apsolutno ništa u odnosima i problemima u hrvatskom nogometu", smatra Ivan Rilov, tajnik udruge Naš Hajduk.

Mnogi Splićani jedva čekaju vidjeti reprezentaciju u kvalifikacijskoj utakmici. I to četiri godine nakon što je Poljud ugostio Gruziju.

Odluku o dolasku Italije na Poljud u četvrtak bi trebao potvrditi i izvršni odbor HNS-a, a onda će trebati od Talijanskog saveza i UEFA-e dobiti dozvolu za promjenu domaćinstva. Jer, prvotni rok istekao je prije dva mjeseca. Iz Hajduka i HNS-a najavili su i nastavak međusobnih razgovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider