Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gordi Albion teškom mukom

VIDEO Rooney iz slobodnjaka donio tri boda Engleskoj, iznenađenje Moldavije!

U susretu trećeg kola E skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016., Engleska je u Tallinnu teškom mukom pobijedila Estoniju 1-0, dok se za iznenađenje večeri pobrinula Moldavija koja je u Moskvi odigrala 1-1 protiv Rusije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak vrijedan tri boda za 'Gordi Albion' postigao je Wayne Rooney, koji je lijepo pogodio iz slobodnjaka u 74. minuti. Bio mu je to 44. pogodak za Englesku. Put Englezima do pobjede otvorilo je isključenje estonskog stopera Ragnara Klavana u 48. minuti. Bila je ovo treća pobjeda Engleza koji vode na ljestvici skupine s devet bodova, a u ovim kvalifikacijama još nisu primili pogodak.

U susretu 3. kola G skupine Rusija je odigrala mršavih 1-1 protiv Moldavije. 'Zbornaja' je povela golom Artema Dzjube u 73. minuti, no svega minutu kasnije izjednačio je Aleksandru Epureanu. Rusi su tijekom susreta uputili 20 udaraca prema moldavskim vratima, no nisu uspjeli osvojiti tri važna boda.

U drugom dvoboju iz ove skupine Austrija je pobijedila Crnu Goru 1-0 i preuzela vodstvo na ljestvici. Pogodak odluke zabio je Rubin Okotie u 24. minuti.

Na ljestvici skupine G vodi Austrija sa sedam bodova ispred Rusije (5) i Crne Gore (4).

U skupini C Ukrajina je pobijedila Makedoniju 1-0, a za goste je svih 90 minuta odigrao Arijan Ademi. Strijelac jedinog gola bio je Serhij Sidorčuk u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Ukrajinci su mogli i uvjerljivije slaviti, no Andrij Jarmolenko je u 47. minuti promašio kazneni udarac.

Na ljestvici vode Slovačka i Ukrajina sa po šest bodova. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider