Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rabona ih naljutila

VIDEO Pogledajte kako je komentator izvrijeđao Ronalda na pasja kola!

Cristiano Ronaldo je protiv Cruz Azula u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva umalo postigao jedan od spektakularnijih golova ove godine, no nisu svi bili oduševljeni Portugalčevom „drop kick rabonom“ iz trka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldov potez u hipu je preplavio internetske portale diljem svijeta. Mnogi su bili oduševljeni, ali neke je Portugalac i razbjesnio, ponajviše Meksikance koji su taj potez zvijezde Real Madrida doživjeli podcjenjivačkim, a Ronaldove brojne gestikulacije i mimike tijekom utakmice iritantnim.

VIDEO Čudesan potez Ronalda: Rijetko viđamo ovako nešto

Možda je najžešće reagirao poznati meksički sportski novinar i komentator Fox Sportsa Raul Orvananos koji Ronalda tijekom prijenosa utakmice nazavao klaunom.

„Mislim da je Ronaldov potez precijenjen jer se dogodio u situaciji kada je njegov klub vodio 3:0 i utakmica je praktički bila gotova“, kazao je kasnije Orvananos u izjavi za španjolsku televiziju.

Meksikanac ističe da je Ronaldo mogao sasvim normalno primiti loptu i zabiti gol, jer je bio u čistoj gol-šansi. Mišljenja je da je ovim potezom pokazao da nema respekta prema suparniku, očito znanto slabijem, te da ne zna što je to sportsko ponašanje.

Meksički i posebice katalonski mediji ističu da nije prvi put da Ronaldo podcjenjuje suparnika i iritira svojim ponašanjem. Podsjetili su i na njegovu proslavu gola u finalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida, nazvavši je, najblaže rečeno, neukusnom. Ističu da je Ronaldo nakon gola iz jedanaesterca za 4:1, nekoliko minuta prije kraja produžetka, slavio u najmanju ruku kao da je dao pobjednički gol iz voleja u posljednjoj sekundi, skinuo je dres i naokolo pokazivao mišiće.

U brojnim komentarima Ronaldova poteza neki su se zapitali što bi Portugalac tek radio da je kojim slučajem igrao za njemačku reprezentaciju u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila, kada je Njemačka demolirala Brazil sa 7:1. Meksikanci ističu da su njemački igrači demonstrirali što je to sportsko ponašanje, respekt prema suparniku i njihovim navijačima te istinski „fair-play“ te da mnogi, očito se referirajući na Ronalda, trebaju od njih učiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider