Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će otvoreni trening

VIDEO 'Reprezentacija će uživati u Splitu, ali neće ići na otoke'

Sastanak predstavnika hrvatskog nogometnog saveza, Hajduka i grada Splita zasjenio je huliganski napad koji je dao još jednu ružnu sliku kada je riječ o hrvatskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvanaest osoba, koje su bile u kombiju splitskih registarskih oznaka, napalo je predstavnike HNS-a i izbornika Niku Kovača. Nemili događaj, vijest je i u brojnim inozemnim medijima. Razbijen retrovizor, brisač i drugi dijelovi automobila. Epilog je to napada na članove Hrvatskog nogometnog saveza i izbornika Niku Kovača

"Ja sam pokušao smiriti strasti, komunicirao sam koliko sam mogao međutim nije bilo jednostavno, sve u svemu mislim naš Nikša je dobio malo, auto nam je oštećen", rekao je izbornik Niko Kovač.

Napadnuti su na putu za Split gdje su se treći put sastali s predstavnicima Hajduka: "Predstavnici Hajduka u prvoj rečenici su se ispričali za ono što se dogodilo i ono što je njihovo vjerovanje da to se uopće ne radi o pravim navijačima Hajduka već huliganima. To je upozorenje svima nama da ne huškamo ni s jedne strane jer će nam se to svima obiti o glavu", istaknuo je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

HNS je prvo objavio kako se radilo o navijačima Hajduka...

"Ne znam, ali po onome što smo vidjeli imali su nekoliko oznaka", kaže izbornik.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević izvijestila je o čitavom događaju: "U Gračacu je zaustavljeno kombi vozilo splitskih registracijskih oznaka i 12 osoba iz tog vozila je dovedeno u MUP Gospić na krim obradu. Treba napomenuti da nisu imali navijačka obilježja."

Javio se i ministar

O svemu se oglasio i Vedran Mornar, ministar znanosti obrazovanja i sporta: "Sigurno moramo raditi više na prevenciji, više na odgoju i doslovno primjenjivati zakon o sprečavanju nereda."

Iz Torcide poručuju kako napad zasad neće osuditi: "S obzirom da se te osobe nalaze na policijskoj obradi nemamo saznanja o kome se radi. Niko Kovač možda ne zna raspoznavati navijačka obilježja u našoj zemlji jer živi u Salzburgu a hrvatske derbije ne posjećuje", sarkastično je rekao glasnogovornik Torcide Damir Grujić.

A razlog dolaska visoke delegacije u Split je utakmica s Italijom. Razrađuje se plan. Planira se i otvoreni trening za navijače...

"Mi ćemo pokušati sve kako bi naša reprezentacija uživala u Splitu. Mi ćemo biti u gradu, nećemo se odmaknuti od navijača od grada Splita, ostat ćemo u Splitu, nećemo ići na otoke", najavio je Kovač.

Torcida: Reprezentacija je dobrodošla, ali to neće riješiti probleme

Damir Vrbanović najavio je mogućnost organiziranog gledanja utakmica: "Svakako ćemo tražiti da se uoči utakmice organizira fan zona, da to bude jedna fešta i veselje koliko je to moguće."

Iz Splita se javio reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Bez obzira na ovaj incident, iz HNS-a su poručili kako nastavljaju razgovor i rješavanje nagomilanih problema u hrvatskom nogometu, posebice odnosa s Hajdukom. No, na sastanku nije bilo govora o odnosima HNS-a i Hajduka, ali je zanimljiv jedan detalj - iako nije ukinuta kazna predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću on i dalje sudjeluje na sastancima s HNS-om", izvijestio je Jurič:

"Treba kazati također kako je izbornik Niko Kovač rekao kako se reprezentacija veseli dolasku u Splitu dodavši kako će pokušati napraviti spektakl. S druge strane, iz Torcide poručuju kako je reprezentacija dobrodošla no da to neće riješiti sve probleme u hrvatskom nogometu. Za osudu napada na predstavnike HNS-a kažu da će pričekati i drugu stranu priče, no to je umjesto njih već učinio Hajduk."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider