Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nule u Irskoj i Mađarskoj

VIDEO Portugal dobio Srbiju, fantastičan gol Nemanje Matića

Nogometna reprezentacija Portugala preuzela je vodstvo u skupini I kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. nakon što je u Lisabonu pobijedila Srbiju 2-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugal je poveo golom Ricarda Carvalha u 10. minuti, a Srbija je u 63. minuti izjednačila sjajnim škaricama'Nemanje Matića. No, radost gostiju kratko je trajala.

Domaćin je dvije minute kasnije stigao do novog vodstva. Akciju je započeo Cristiano Ronaldo koji je uposlio Joaoa Moutinha, a ovaj lijepo asistirao Fabiu Coentrau za pogodak.

Portugal je preuzeo vodstvo na ljestvici s devet bodova, dok Danska i Albanija imaju po sedam bodova. Srbija je ostala s jednim bodom i sve je dalje od EP-a. Jedan bod ima i Armenija.

U derbiju D skupine Irska i Poljska su u Dublinu odigrale 1:1. Poljska je povela u 26. minuti golom Slawomira Peszka, a domaćin je do boda stigao golom Shanea Longa u sudačkoj nadoknadi.

Na prvom mjestu skupine nalazi se Poljska sa 11 bodova, Njemačka i Škotska imaju po 10 bodova, a Irska je četvrta s osam bodova. Zadnje dvije pozicije drže Gruzija (3) i Gibraltar (0).

U posljednjem susretu F skupine Mađarska i Grčka su odigrale bez pogodaka.

Na vrhu ljestvice je Rumunjska (13) ispred Sjeverne Irske (12) i Mađarske (8). Finska je četvrta (4), Farski Otoci su na petoj poziciji (3), a Grčka je posljednja (2).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider