Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U subotu Čačićev debi

VIDEO Puno nepoznanica pred Vatrenima, ali teško će na Euro kao najbolji treći

Hrvatska nogometna reprezentacija s novim je izbornikom započela pripreme uoči utakmica protiv Bugarske i Malte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispred stadiona Maksimir u Dnevnik Nove TV javio se reporter Nove TV Vlado Boban.

"Mario Mandžukić vuče već desetak dana tešku distorziju gležnja i upitan je na utakmicu s Bugarskom možda i Maltom. Ako Mandžukić ne bude spreman kao prva opcija nameće se Nikola Kalinić koji igra sjajno u Fiorentini i ove sezone je za Dnjipro i Fiorentinu zabio već 11 pogodaka. Vrlo vjerojatno će Josip Pivarić, kojeg dvije godine nije bilo u reprezentaciji dobiti priliku na lijevom bočnom, ispred Danijela Pranjića. Niko Kovač mu nije vjerovao, Ante Čačić očito ima veliko povjerenje u njega. Zanimljivo će biti vidjeti i situaciju na drugom boku hoće li možda Vrsaljko dobiti prednost pred kapetanom Srnom. Puno upitnika uoči Bugarske", izvijestio je Vlado Boban koji se osvrnuo i na šanse hrvatske reprezentacije da izravno ode na Euro u Francuskoj.

Ozračje oko reprezentacije nije najbolje

"Naravno da još uvijek ima šanse. Dakako prvi preduvjet je pobjeda nad Bugarima u subotu. Nažalost, još jednom ćemo ponoviti - pred praznim tribinama na Maksimiru. Puno toga će u našoj grupi odrediti susret Azerbajdžana i Italije koji se također igra u subotu. Ako reprezentacija Roberta Prosinečkog na svom terenu ostane neporažena stvari će se zakomplicirati i idu nama u korist. Ono što moramo naglasiti je da su male šanse da Hrvatska direktno ode na Euro kao najbolje trećeplasirana reprezentacija. Zasada tu bolje stoje Ukrajina i Mađarska. No, pustimo sada kalkulacije. Teški dani su iza naše reprezentacije. Ozračje sigurno nije najbolje, odigrali smo nekoliko lošijih utakmica i doveli se u nezahvalnu situaciju. Prvo treba pobijediti Bugarsku, s kojim smo se autoritativno razračunali u Sofiji. Nadamo se da će tako biti i na Maksimiru."

Pred reprezentacijom su dva odlučujuća nastupa u kvalifikacijama za Euro 2016. u Francuskoj. Najprije će u subotu 10. listopada ugostiti Bugarsku, a potom tri dana poslije tražiti pobjedu na Malti. Bit će to i premijera na klupi novog izbornika Ante Čačića.

Kramarić: Sve je na nama

"Moramo učiniti sve da momčad bude na potrebnom nivou da se dobije, da isto to napravimo na Malti i da onda čekamo izravan ulazak na završnicu Europskog prvenstva u Francuskoj."

Ispričao je to izbornik Čačić uoči okupljanja reprezentacije u Zagrebu, a uoči okupljanja tek su rijetki igrači bili raspoloženi za izjave.

"Sve je na nama, bitno je da se ponovo vratimo na one pobjedničke staze i mislim da će onda poslije biti sve bolje", smatra Andrej Kramarić.

"Mislim da moramo biti maksimalno koncentrirani na utakmicu, da trebamo pobijediti u oba dvije i onda čekati druge rezultate", kazao je Marko Pjaca.

Čačić: Nema problema unutar momčadi

Inače, izbornik je neke od igrača uspio i obići i konstatirao je kako problema unutar momčadi nema.

"Bio sam kod kapetana i dokapetana. U razgovorima sam učio i vidio da nema problema unutar same momčadi, da je momčad zdrava, da su relacije među njima korektne, pa i više od toga, čak i prijateljske, što je bilo za očekivati."

I dok je unutar momčadi prema riječima izbornika atmosfera odlična, ono što se posljednjih tjedana događa s navijačke strane, sve je samo ne sjajno, no izbornik za njih ima poruku:

"Nek bojkotiraju i nek žive u svojem svijetu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider