Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zasjenio sve zvijezde

VIDEO Prvo ime Premierlige i dalje oduševljava: 'Po ćevape' poslao – trojicu!

Riyad Mahrez je nakon prvih pet kola uvjerljivo najuzbudljiviji nogometaš najskuplje lige svijeta.

Dok se još uvijek čekaju golovi najvećih zvijezda engleskog nogometa Waynea Rooneyja, Alexisa Sancheza i Edena Hazarda, (pa i Harryja Kanea), navijači ustaju i plješću veznjaku Leicester Cityja Riyadu Mahrezu.

Nakon pet odigranih kola najskuplje lige svijeta, ovaj je sjajni nogometaš vodeći na ljestvici strijelaca s Gomisom iz Swanseaja i Wilsonom iz Bournemoutha. Zabio ih je u prva četiri kola, a u ovom posljednjem nije zabio iako je bio najbolji čovjek na utakmici.

Leicester je slavio s 3:2 protiv Aston Ville u velikom preokretu (bilo je 0:2), a Mahrez je sudjelovao kod sva tri gola. Za prvog je asistirao iz kornera, za drugi je pokrenuo akciju i donio slalomom loptu u 16-erac te onda opet sjajna asistencija za pobjednički gol Dyera.

Po društvenim se mrežama osim ovih sjajnih poteza vrte i njegove majstorije u kojima lomi suparnike driblinzima i lažnjacima. U jednom je takvom na pod bacio čak trojicu igrača Aston Ville koji su u isto vrijeme uklizali u prazno. Ili kako bi ljudi rekli, poslao ih je po ćevape, trojicu. Jednostavno ga je gušt gledati, a njegovo svako primanje lopte garancija je velike opasnosti za suparničku obranu.

Riyad Mahrez ima tek 24 godine i osim za 'Lisice' iz Leicestera igra i za 'Pustinjske lisice'. Rođen je u Francuskoj, ali nije poput Nasrija, Benzeme ili velikog Zinedinea Zidanea odabrao igrati za zemlju u kojoj je rođen već za Alžir, zemlju svojih roditelja.

Prošlog ljeta u Englesku je stigao iz Le Havrea, a nakon SP-a u Brazilu kao da je eksplodirao. Postigao je sedam pogodaka prošle sezone, a početak ove mu je forma dostigla vrhunac. Najzaslužniji je što je Kramarićev Leicester na drugom mjestu Premierlige i što Engleska priča o njemu umjesto na početku nabrojanim zvijezdama.
 


Leicester City 3 - 2 Aston Villa by goal-satu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider