Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
krenulo je vatreno

VIDEO Prvi povijesni derbi New Yorka: Ruganje Pirlu i Lampardu, tučnjava na ulici!

U prvom povijesnom derbiju između Red Bullsa i New York Cityja slavili su domaćini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od ove sezone u američku profesionalnu MLS ligu ušao je i novi klub – New York City kojeg su zajednički osnovali legendarni New York Yankeesi i engleski Manchester City. Stigao je ubrzo i prvi povijesni gradski derbi sa starijim rivalom NY Red Bullsima uoči kojeg smo vidjeli i obračune navijača na ulici.

Novinar Rob Harris slučajno je snimio sukob ispred jednog puba kojeg je prekinuo dolazak policije. Navijači Cityja stigli su pred pub s domaćim navijačima koji su ih uspjeli otjerati. Letjele su boce i reklame.

Derbi New Yorka krenuo je vruće, baš kao što je to tradicija u Europi i Južnoj Americi. Huliganski ispadi nisu, vjerovali ili ne, nepoznanica u SAD-u, no nisu ni svakodnevnica. Zato je ovaj 'dašak Europe' na ulicama New Yorka vijest 'preko bare'.

Ruganje 'starcima' Pirlu i Lampardu

Uoči utakmice domaći su navijači pokušali ismijati City kao 'dom za umirovljenike' zbog potpisa veterana Pirla i Lamparda. Podigli su impresivnu koreografiju s likovima ove dvije nogometne legende.

Što se sportskog dijela derbija tiče, domaćini Red Bullsi slavili su pred 25 tisuća gledatelja na Red Bull Areni 2:0 golovima engleskog napadača Bradleyja Wrighta-Phillipsa te Brazilca Felipea Martinsa. Za NY City su igrale najveće zvijezde Andrea Pirlo, Frank Lampard i David Villa, ali nisu došli do bodova.

Na Istoku je zasad najuspješniji DC United iz Washingtona ispred Red Bullsa koji imaju tri utakmice manje, dok je City na osmom mjestu od 10 klubova te konferencije. Na Zapadu vodi Vancouver ispred LA Galaxja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider