Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka uskoro

VIDEO Profil novog izbornika je 'sazidan': Nakon Kovača opet Hrvat iz inozemstva?

Tko će biti novi izbornik Vatrenih, pitanje je koje posljednjih dana najviše zanima hrvatsku sportsku javnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve do jučer u fokusu su bili domaći treneri Ante Čačić, Nenad Gračan, Tomislav Ivković i Matjaž Kek, a onda je čovjek od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića - Romeo Jozak najavio da su u užem izboru i barem dva hrvatska trenera koja kruh zarađuju u inozemstvu.

Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak u četvrtak je gostujući u Dnevniku Nove TV, dao naznaku gdje će tražiti novog izbornika Vatrenih: "Možda nećemo moći naći najbolje moguće rješenje, ali ćemo naći rješenje koje će biti u datim okolnostima najadektvatnije. Ja sutra idem na jedan put dvodnevni gdje ćemo obaviti dva razgovora sa potencijalnim kandidatima."

Iako je Jozak istaknuo da se i u Hrvatskoj razmatraju 4 kandidata, ako se prvo kreće u iznozemstvo na pregovore, jasno je da su baš ti treneri prva opcija za novog izbornika, ističe kolumnist i novinar GOL.hr-a Ivica Medo.

"S obzirom da ne očekujemo da će HNS izabrati ponovo trenera početnika, a da Jozak ide na dvodnevni put, očekujemo da će otići u Perzijski zaljev i tamo razgovarati sa Zlatkom Dalićem i Zlatkom Kranjčarom te možda sa Brankom Ivankovićem koji je u blizini - u Perzepolisu", smatra Medo.

61-ogodišnji Branko Ivanković ove je godine preuzeo iranski Perzopolis, što ne čudi jer je u Iranu stekao izborničko iskustvo. Četiri godine vodio je njihovu A reprezentaciju, a godinu dana bio je na klupi i iranske U-23 vrste. Klupsku karijeru obilježila su mu dva mandata na klupi zagrebačkog Dinama.

58-ogodišnji Zlatko Kranjčar trenutačno vodi Al-Ahli iz Dohe. Iza sebe ima dva izbornička mandata - dvije godine na klupi Vatrenih i godinu dana vođenja reprezentacije Crne Gore. I on je dvaput bio na klupi Dinama, ali najimpresivniji klupski rezultat svakako je osvajanje naslova hrvatskog prvaka sa Zagrebom 2002. godine."

"Zlatko Dalić trenutačno vodi Al Ain iz Abu Dhabija. 48-godišnjak za sada nema izborničkog iskustva, ali ne treba zanemariti 5 godina na klupi hrvatske U-21 reprezentacije, gdje je bio pomoćni trener. U klupskoj karijeri ističu se Varteks, Rijeka i Dinamo Tbilisi."

Još se jedan trener izvan Hrvatske nameće kao izgledna opcija. Nenad Bjelica Austriju Beč uveo je u Ligu Prvaka, a danas vodi talijansku Speziu. Iako ga HNS još nije kontaktirao, spreman je preuzeti reprezentaciju.

"Apsolutno, apsolutno. Ne samo Vatrene, nego i bolje klubove nego što je Spezia. Radim dosta dugo, ne želim pričati sam o sebi - o meni govore moji rezultati i ono što sam postigo zadnjih 8 godina."

Davor Šuker otkrio je da novi izbornik neće biti stranac. Hoće li on stići iz inozemstva, saznat ćemo uskoro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider