Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'igrao bih za josea, ali...'

VIDEO Kratko pamćenje Chelseajevih navijača i velika gesta Mourinha

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard (34) odigrao je u subotu posljednji engleski derbi protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu (1:1) u kojem je bio strijelac za 1:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gerrard je travnjak napustio u 79. minuti uz ovacije većeg dijela tribina. Naime, navijači Liverpoola i 'pravi navijači' Chelseaja ustali su se na noge i pljeskom nagradili kapetana Liverpoola na koncu njegove nevjerojatne karijere u Premierligi, no bilo je i onih koji su taj trenutak iskoristili da bi ga dodatno vrijeđali / ismijavali.

Neki od navijača donijeli su sa sobom plastificirane A4 papire na kojima je pisalo: "Oprez, Steven Gerrard", u stilu "Oprez, mokar pod". Navijači su aludirali na prošlu sezonu i trenutak kada se na tom istom stadionu Gerrard okliznuo i omogućio Dembi Ba da dođe do lopte, te zabije pogodak koji je Redsima izbio naslov prvaka iz ruku.

Kao prvo, Chelseajevi navijači trebali bi biti posljednji koji se smiju na oklizanje u važnim trenucima. Sjetimo se finala Lige prvaka 2008. godine kada je John Terry, kapetan i legenda londonskog kluba, izvodio jedanaesterac protiv Manchester Uniteda za pobjedu, međutim okliznuo se i pogodio vratnicu.


John Terry Penalty Miss Champions League Final... by kokoretsi

Kao drugo, ovo je još jedan dokaz da dobar broj navijača Chelseaja nema ni najmanje stila. Prisjetimo se što su napravili u pariškoj podzemnoj željeznici kada afroamerikancu nisu dozvolili da uđe u vlak zbog boje svoje kože. Pritom su uzvikivali: "Mi smo rasisti i tako nam se sviđa".

Čovjek je cijelu svoju karijeru (17 godina) proveo u Liverpoolu, upisao je preko 500 nastupa za klub i 114 za reprezentaciju Engleske. Osvojio je 10 klupskih trofeja i veliki broj individualnih priznanja. Svaki bi normalan ljubitelj nogometa ustao i barem na 30 sekundi zapljeskao na tome što je napravio u svojoj karijeri. Navijači Chelseaja, sramite se! Umjesto da navijaju za svoje navijače i slave naslov prvaka, oni većinu vremena provode vrijeđajući igrača koji je postao ikona engleskog nogometa.  

Potez za svaku pohvalu napravio je menadžer Chelseaja Jose Mourinho koji je zajedno s menadžerom Redsa Brendanom Rodgersom pljeskao svom 'najdražem neprijatelju' dok je izlazio s travnjaka. Podsjetimo, Mourinho je svojedobno želio dovesti Gerrarda u Inter, Real Madrid pa čak i Chelsea, no kapetan je uvijek ostao vjeran Redsima.

"On je za mene najbolji menadžer na svijetu. Potpisao bih za njega već tri puta da nisam navijač Liverpoola. Liverpool je u mom srcu i zbog njega sam uvijek okretao glavu na ponude. Shvaćao je to i poštovao je moju odluku. Ponekad sam razmišljao što bi bilo da sam otišao za njim, no uvijek sam želio osvojiti samo jedan naslov prvaka s Liverpoolom, radije nego 10 s Chelseajem, Realom ili Interom", rekao je Gerrard u intervjuu nakon utakmice.

U svakom slučaju, Gerrard već 17 godina, u prosjeku svaki drugi tjedan, doživljava ovacije Anfielda, no zaraditi ovacije stadiona na kojem igra prvak Engleske je nešto što ima priliku doživjeti vrlo mali broj nogometaša.

Gotovo pa savršeni kraj karijere u Premierligi za Gerrarda, kapetana Liverpoola koji nije uspio osvojiti premierligaški naslov s Redsima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider