Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tisuće navijača na terenu

VIDEO Prije 30-ak godina ovo je bilo 'normalno', a danas je gotovo nezamislivo

Aston Villa je slavila protiv WBA u FA kupu s 2-0, ali vijest dana su scene s travnjaka nakon sučevog zvižduka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto što je prije 30-ak godina bilo uobičajeno na engleskim nogometnim travnjacima dogodilo se i u subotu. Navijači Aston Ville su oduševljeni prolazom u FA kupu utrčali na teren sa svih strana i slavili svoje heroje.

U samoj završnici utakmice nekoliko je vrlo hrabrih navijača upalo na travnjak slaviti pobjedu pa je sudac Anthony Taylor morao odgoditi završni zvižduk. A kada je sve bilo gotovo, ni svi ljudi iz sigurnosti nisu mogli zaustaviti novu navalu s tribina. Bio je to sasvim dovoljan razlog za sukob s policijom, pa se na snimkama može vidjeti i nemilih scena udaranja i privođenja.

No, većinom je sve prošlo u pozitivnom ozračju i u komentarima navijača na internetu može se vidjeti odobravanje, posebno jer u današnje vrijeme kad neki klubovi brane stajanje i glasno navijanje, a ulaznice su preskupe i za engleske prilike, vidjeti nešto pozitivno iz prošlosti im je zadovoljstvo.

Nažalost po Aston Villu, uslijedit će drastična kazna jer moglo je doći do sukoba navijačkih skupina, a ako ne s njima, moglo je biti većih problema s policijom. Ali nije toga bilo, pozitivna atmosfera prelila se na travnjak i bez obzira na provokacije prema gostujućim navijačima, nogometnim zaljubljenicima teško da sve skupa može biti mrsko.

Nastavi čitati

Nastavi čitati