Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudesno, čudesno

VIDEO Prije 11 godina Ibra je zabio jedan od najljepših golova u (novijoj) povijesti

Ajax se na svom Youtube kanalu sjetio što se dogodilo na današnji datum 2004. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije 11 godina na današnji je dan Ajax igrao protiv NAC-a. Tada je u Amsterdamu još igrao danas 33-godišnji Zlatan Ibrahimović. On je tada imao tek 22 godine, a ono što je učinio igračima NAC Brede ušlo je povijest. Uzeo je loptu na nekih 30 metara od gola, nanizao petoricu igrača u čudesnom slalomu i zabio nevjerojatnom lakoćom.

Pritom je neke braniče prošao dva puta, a neki su završili na podu. Bio je to jedan od najljepših pogodaka u novijoj nogometnoj povijesti, a mnogi će reći da ulazi u konkurenciju najboljih ikada. Imao je Ibra u svojoj bogatoj karijeri pregršt fantastičnih pogodaka. Škarice izvan 16-erca, pa tzv. škorpion udarci ili njegovi poznati 'karate' golovi. Slanje braniča 'po ćevape', driblinzi, slobodnjaci…

No, nekako je ovaj gol kolektivno ušao u memoriju nogometnih fanova kao najbolji od najboljih. U stilu Maradone, Ronalda ili Messija. I Ibra je imao svoj čudesan slalom….

Neki će mu zamjeriti kako nije najbolji kada je to potrebno, kako nije odlučivao na najvećim utakmicama, kako mu vjernost klubu nije poznat pojam, ali nitko ne može reći kako Zlatan nije jedan od najvećih golgetera kojeg smo imali prilike gledati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider