Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hat-trick Higuaina

VIDEO Povijesni pogodak Seville u Europa ligi, Badelj remizirao

U talijanskom okršaju u osmini finala Europske lige Fiorentina i Roma su u Firenzi odigrale 1-1, dok je branitelj naslova Sevilla u sjajnom dvoboju na gostovanju pobijedila Villarreal 3-1 i posve se približivši plasmanu u četvrtfinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fiorentina je povela golom Josipa Iličića u 17. minuti, a izjednačio je Seydou Keita u 77. minuti. Roma je mogla i ranije do pogotka, no Adem Ljajić je promašio jedanaesterac u 60. minuti. Točnije Neto je sjajno zaustavio njegov udarac i tako se iskupio za prekršaj kojim je skrivio kazneni udarac. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je cijeli susret za 'viole' i bio je među boljim igračima na utakmici.

Sevilla je u sjajnoj utakmici na El Madrigalu pobijedila Villarreal 3-1 i mirno dočekuje uzvrat na svom stadionu. Gosti su poveli pogotkom Vitola već u 13. sekundi utakmice čime je Vitolo postao strijelac najbržeg gola u povijesti ovog natjecanja. Na 2-0 je povisio Stephane Mbia u 26. minuti. Villarreal je smanjio u 48. minuti preko Luciana Vietta, no Sevilla je svega dvije minute kasnije zabila i treći gol, a strijelac je bio Kevin Gameiro.

Sve golove s utakmice Villarreala i Seville možete vidjeti OVDJE.

Napoli je pobijedio moskovski Dinamo 3-1 nakon što su gosti poveli već u drugoj minuti golom Kevina Kuranyija. Međutim, Talijani su do konca poluvremena okrenuli rezultat, a dvostruki strijelac je bio Gonzalo Higuain (25, 31-11m). Na otvaranju drugog dijela gostujući veznjak Roman Zobnin je dobio crveni karton i olakšao put Napoliju prema pobjedi. Kazna je stigla u 55. minuti kada je Higuain zabio svoj treći gol na utakmici za konačnih 3-1. Ivan Strinić nema pravo nastupa za Napoli u Europskoj ligi.

Rezultat je preokrenuo i Everton protiv kijevskog Dynama pobijedivši 2-1. Gosti su poveli golom Oleha Guseva u 14. minuti, no Englezi su ipak uspjeli slaviti. Izjednačio je Steven Naismith u 39. minuti nakon sjajnog prodora Romela Lukakua, a belgijski napadač je u 82. minuti realizirao kazneni udarac za pobjedu. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dynamo.

Rezultati prvih susreta osmine finala Europa lige:

Everton - Dynamo Kijev 2-1 (Naismith 39, Lukaku 82-11m / Gusev 14)

Villarreal - Sevilla 1-3 (Vietto 48 / Vitolo 1, Mbia 26, Gameiro 50)

Napoli - Dinamo Moskva 3-1 (Higuain 25, 31-11m, 56 / Kuranyi 2)

Fiorentina - Roma 1-1 (Iličić 17 / Keita 77)

Zenit - Torino 2-0 (Witsel 38, Criscito 53)

Dnjipro - Ajax 1-0 (Zozulja 30)

Wolfsburg - Inter 3-1 (Naldo 28, De Bruyne 63, 76 / Palacio 6)

Club Brugge - Bešiktaš 2-1 (De Sutter 62, Rafaelov 79-11 / Tore 46)

Uzvratni susreti su 19. ožujka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider