Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neregularni uvjeti

VIDEO Pogledajte u kakvim se uvjetima igra Svjetsko prvenstvo klubova

Poznati su svi polufinalisti Svjetskog klupskog prvenstva koje se ovih dana igra u Maroku...

Auckland City je s minimalnih 1-0 prošao ES Setif, dok je Cruz Azul nakon produžetaka izbacio Western Sydney Wanderers s 3-1.

Posebno je 'zanimljiva' bila ova druga utakmica, koja je odigrana u zasigurno neregularnim uvjetima, te ju je obilježila katastrofalna sudačka pogreška.

Travnjak stadiona u Rabatu bio je u potpunosti natopljen i lopta nije odskakala kao što bi trebala. No, sudac iz Obale Bjelokosti Noumandiez Desire Doue je ipak odlučio da momčadi odrade dvoboj kako bi sve teklo prema rasporedu.

Doue je prvu pogrešku napravio u 53. minuti kada je Nikolaiju Topor-Stanleyju dodijelio žuti karton, iako on nije bio ni blizu mjesta prekršaja nad igračem meksičke momčadi. On se jednostavno našao prvi ispred suca koji mu je pokazao žuti karton.

U sudačkoj je nadoknadi, točnije 102. minuti, dodijelio i drugi žuti karton Australcu, te ga 18 minuta prije kraja utakmice, pri rezultatu 1-1, poslao pod tuš. U tom je trenutku Sydney ostao s devet igrača na travnjaku, a Cruz Azul je to iskoristio i slavio s 3-1.

Cruz Azul će tako u utorak tražiti finale protiv aktualnog prvaka Europe Real Madrida, dok će Auckland City dan kasnije isto pokušati napraviti protiv San Lorenza, osvajačem Cope Libertadores.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider