Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pohvale za Hrvate

VIDEO: Pogledajte sve akcije Ivana Rakitića u debiju za Barcu!

U remiju Barcelone i Nice debitirao je Ivan Rakitić, a zaigrao opet i Alen Halilović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona bez svojih najvećih zvijezda (Messi, Neymar, Luis Suarez) nije impresionirala iako je igrala u respektabilnom sastavu (Iniesta, Xavi, Busquets, Pique, Jordi Alba). U drugih 45 minuta nastupila su i dva Hrvata.

Ivan Rakitić zamijenio je Andresa Iniestu i preuzeo konce u igri Barcelone. Alen Halilović je zamijenio Adamu Treorea na desnoj strani i vrlo dobro odigrao na toj poziciji, ali i na onoj 'lažne devetke'. Luis Enrique je nakon utakmice posebno pohvalio tu postavu iz drugih 45 minuta u kojoj je Raketa izvodio sve prekide.

Katalonski mediji hvale igru Rakitića, a za Halilovića pišu da bi mogao izboriti i mjesto u prvoj momčadi Barcelone. Ipak, vjerojatno će sljedeću sezonu provesti u Barceloni B. Rakitića pak svi očekuju da bude jedan od najvažnijih kotačića u novoj momčadi Luisa Enriquea koji razmišlja o nekoliko sustava.

Umjesto tradicionalnih 4-3-3, Luis Enrique razmišlja i o 3-2-3-2, u kojem bi Rakitić igrao na poziciji povučenog playmakera, u paru sa Busquetsom ili Mascheranom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider