Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
strašni preokreti

VIDEO Pogledajte jednu od najluđih utakmica Gold Cupa uz dvije 'bombe'

U 3. kolu skupine C CONCACAF-ovog Gold Cupa Meksiko i Trinidad i Tobago odigrali su jednu od najluđih utakmica u povijesti ovog natjecanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rezultat je u konačnici bio 4:4, no malo tko bi se tome nadao nakon što je Carlos Vela u 50. minuti susreta zabio za 2:0 vodstvo Meksika. Samo sedam minuta kasnije Trinidad i Tobago je poravnao na 2:2, a potpuni preokret reprezentacije s Kariba dogodio se u 66. minuta. Keron Cummings postigao je fantastičan pogodak iskosa s desne strane kaznenog prostora, nakon što mu je loptu s prsima spustio Jones. Cummings je iz prve, lijevom nogom i munjevitom brzinom poslao loptu neobranjivo u dijagonalni kut meksičkog gola.

Činilo se da će Trinidad upisati i treću pobjedu u skupini, no onda je u manje od tri minute uslijedio novi preokret. Andreas Guardado je u 88. zabio još jedan sjajan pogodak na susretu. Izbijenu loptu iz kaznenog prostora Trinidada i Tobaga je primirio pa raspalio s nekih 20-ak metara pored vratara Marvina Phillipa.

U posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice strijelac jednog i asistent za dva pogotka, Kenwyne Jones, nehotice je poslao loptu u vlastitu mrežu nakon ubacivanja s lijeve strane meksičkog napada.

Meksiko je nakon tog pogotka slavio kao da je pobijedio i osvojio prvo mjesto u skupini, no Trinidad i Tobago još nije potpisao kapitulaciju. Štoviše, u trećoj minuti sudačke nadoknade Joevin Jones je nabacio loptu iz kornera, a glavom ju je za konačnih 4:4 u mrežu poslao Yohance Marshall.

Takvim raspletom situacije Trinidad i Tobago je osvojio prvo mjesto, te je za protivnika u četvrtfinalu dobio slabašnu Panamu, dok će Meksiko, kao drugoplasirana momčad skupine C, polufinale morati tražiti protiv neugodne Kostarike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider