Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obje ekipe idu dalje

VIDEO Petarda Čilea protiv Bolivije, igrao i Dinamov Henriquez

Čile se konsolidirao nakon remija protiv Meksika (3:3), ali i nakon prometne nesreće koju je izazvao alkoholizirani Arturo Vidal, te na Copa Americi u posljednjem susretu skupine A Copa Americe kojoj je domaćin deklasirao Boliviju 5:0!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrao je i Angelo Henriquez cijelo drugo poluvrijeme, a ušao je umjesto Alexisa Sancheza.

Žestoka kazna: Brazil do kraja Cope bez Neymara!

Ekvador je pak pobijedio oslabljeni Meksiko 2:1. Zanimljivo, takav rasplet najviše je odgovarao upravo Boliviji, koja je s četiri boda prošla dalje, a ne bi da je Meksiko izvukao barem remi! Ali nije uspio, iako su bili blizu.

U 26. minuti zabio im je Bolanos, a u 57. Enner Valencia za visokih 2:0 i tek je Jimenez smanjio s bijele točke u 64. Borili su se Meksikanci nakon toga, ali nisu uspjeli do povratka kao u prethodnom susretu s domaćim Čileancima.

Domaćini pak ništa nisu prepustili slučaju i razmontirali su Boliviju. Poveli su već u trećoj minuti preko Aranguiza, a Sanchez je povisio vodstvo u 37. Izbornik Sampaoli je vidio da su pobjeda i prvo mjesto osigurani pa je izvadio najbolje igrače, uključujući i Vidala. Aranguiz, igrač brazilskog Internacionala, zabio je svoj drugi pogodak u 66., a u strijelce su se još upisali Medel u 79. te Raldes autogolom četiri minute prije kraja.

Čile će u četvrtfinalu igrati protiv trećeplasiranog iz skupine B ili C, a to su trenutno po ljestvici Urugvaj ili Venezuela. Bolivija ide dalje i s teškim porazom, a ona će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine C.

Ekvador je na čekanju, ali s obzirom da ima slabu gol razliku (4:6) teško da će kao jedan od dva najbolja trećeplasirana proći dalje. Naime, i Urugvaj i Venezuela imaju pozitivnu gol razliku, oboje jedan primljeni i jedan zabijeni pogodak.

REZULTATI:

Ekvador - Meksiko 2:1 (Bolanos 26', En. Valencia 57'/Jimenez (p)64')
Čile - Ekvador 5:0 (Aranguiz 3', 66', Sanchez 37', Medel 79', Raldes (ag)86')

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider