Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
heroj 'lord' bendtner

Wolfsburg srušio Bayern i osvojio Superkup: Sramotni promašaj De Bruynea

Nogometaši Wolfsburga po prvi su put pobjednici njemačkog Superkupa nakon što su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca s 5:4 slavili protiv aktualnog prvaka Bayerna...

Katastrofalni promašaj Kevina De Bruynea nije koštao Wolfsburg naslova pobjednika, a junakom se na kraju pokazao 'zločesti dečko' nogometa Nicklas Bendtner. Danac je najprije izjednačio u završnici susreta i odveo ga do lutrije jedanaesteraca, a potom je postigao i pobjednički pogodak.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Arjen Robben, koji je u 49. odlično reagirao u jednoj gužvi oko peterca domaćina i iz voleja zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Bayern je nakon toga mogao riješiti pitanje pobjednika i upisati uvjerljivu pobjedu, međutim nogometaši Pepa Guardiole nisu bili koncentrirani u samoj završnici akcija, što je Wolfsburg kaznio u samoj završnici. Igrala se 89. minuta kada je De Bruyne ubacio prizemnu loptu u peterac gostiju, a na njoj je prvi bio 'Lord' Bendtner i sjajno 'piknuo' loptu pored najboljeg vratara svijeta Manuela Neuera.

Treba reći da je Wolfsburg mogao voditi i s 2:0 na kraju prvog poluvremena da su svoje šanse iskoristili Ivan Perišić i Kevin de Bruyne. Perišić je u 25. minuti bio najviši u skoku nakon kornera, no njegov je udarac prošao tik pored vratnice. Promašaj De Bruynea ući će u konkurenciju za promašaj godine, s obzirom da je uspio promašiti prazna vrata.

Regularni dio utakmice završio je tako s 1:1, što je značilo izvođenje kaznenih udaraca jer u njemačkom Superkupu produžetaka nema.

U prvoj seriji su oba izvođača bili precizni, a onda je u drugoj Xabiju Alonsu udarac obranio Koen Casteels, 23-godišnji belgijski vratar.

Promašaja do kraja više nije bilo, a pobjednički pogodak za Wolfsburg postigao je heroj Bendtner.

Perišić je igrao do 70. minute u redovima Wolfsburga, a spomenimo i da je za Bayern debitirao Arturo Vidal. Zaigrao je u posljednjih 16 minuta, što mu je bilo dovoljno da zaradi žuti karton zbog svog 'ratničkog' stila na koji igra.

Guardiola je tako s Bayernom po treći put propustio osvojiti jedini trofej koji mu nedostaje u domaćim natjecanjima. Dosada je gubio u dva navrata, oba puta od Borussije Dortmund, a sada i od Wolfsburga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider