Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Realu prisjelo

VIDEO Pepe pozvao Ronalda da se smiri: Ključan dokaz da Messi znači više

U sva tri slučaja kada je Ronaldo bio najbolji strijelac Real nije bio prvak, dok je u slučaju Messija taj omjer 2:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je postigao treći gol protiv Espanyola, Cristiano Ronaldo bučno je slavio, raširio je osmijeh od uha do uha svjestan da će mu ti golovi najvjerojatnije donijeti titulu najboljeg strijelca Primere i Zlatnu kopačku. Međutim, dok je Ronaldo slavio i čekao suigrače da mu potrče u zagrljaj, prišao mu je Pepe s kamenim izrazom lica. Nešto mu je došapnuo, a onda je i Ronaldo naglo zanijemio, spustio ruke i napravio ozbiljnu facu.

VIDEO Pogledajte kako je Ronaldo 'prostrijelio' Balea: Kako se usudio...

Kasnije se saznalo da mu je Pepe priopćio kako je Barcelona pobijedila Atletico i da prekine slavlje. Ronaldo je odmah poslušao suigrača iz portugalske reprezentacije i bliskog prijatelja. Ovaj put nije bio sebičan i egocentričan, podredio je individualnu sreću tmurnoj atmosferi kolektiva.

Ronaldo najbolji strijelac Španjolske i Europe

Ronaldo je na Cornelli došao do 45. ligaškog gola u sezoni, uoči posljednjeg kola ima četiri gola više od Lionela Messija i prilično je sigurno da će treći put u karijeri ponijeti titulu najboljeg strijelca Primere, naslov koji Španjolci zovu „pichichi“, a četvrti Europe (Zlatna kopačka), jer je jednom tu titulu odnio kao igrač Manchester Uniteda.
Time će prestići Messija, koji ima po tri „pichichija“ i Zlatne kopačke. Međutim, Ronaldovi individualni trofeji ne znače i trofeje za Real Madrid. Ronaldo će biti najbolji strijelac, ali Real ove sezone neće osvojiti nijedan od tri najznačajnija trofeja. Ronaldo je ukupno postigao 58 golova u sezoni, Messi četiri manje, ali Barca može osvojiti sva tri najvažnija trofeja.

Ronaldo je u sezoni 2010/11. Bio najbolji strijelac sa 41 golom, ali Real je bio drugi sa četiri boda zaostatka za Barcelonom. Messi je potom dvije sezone zaredom bio najbolji strijelac (50 i 45 golova). Real je bio prvak 2012., posljednja titula Madriđana, a Barcelona 2013. U sezoni kada je Real zadnji put slavio naslov prvaka Španjolske Ronaldo je postigao 31 gol, devet manje od Messija. Prošle sezone Ronaldo je opet bio najbolji strijelac, a titulu prvaka odnio je Atletico Madrid.

Messi ipak znači više

Dakle, u sva tri slučaja kada je Ronaldo bio najbolji strijelac Real nije bio prvak, dok je u slučaju Messija taj omjer 2:1. Ronaldo je od 2009. u dresu Reala osvojio četiri velika trofeja (jedna liga, jedna Liga prvaka i dva Kupa kralja), dok je Barcelona pod vodstvom Messija u istom razdoblju osvojila sedam najvećih trofeja (četiri prvenstva, jednu Ligu prvaka i dva Kupa kralja), s time što Barca ove sezone još može osvojiti Kup kralja i Ligu prvaka. Podaci nad kojim će se čelništvo i struka Reala zasigurno dobro zamisliti. Je li i konačni dokaz da Messi znači više?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider