Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'zlatni dodir'

VIDEO Razgoropađeni Özil postavio novi rekord Premierlige

Mesut Özil popravio je rekord engleske Premierlige u nedjeljnom londonskom derbiju između Arsenala i Tottenhama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je završena podijelom bodova (1:1), a njemački reprezentativac Özil bio je asistent za Kierana Gibbsa koji je zabio za bod Arsenala. Bila je to šesta utakmica zaredom u Premierligi u kojoj veznjak 'topnika' asistira za pogodak svojim suigračima, čime je izbio na vrh tog poretka.

Cesc Fabregas je također u šest uzastopnih utakmica upisao asistencije, ali je to učinio u dva različita dresa (Arsenal i Chelsea), te u razmaku od tri godine (2011. i 2014.), tako da je rekord njemačkog reprezentativca daleko vrijedniji.

Özil je do utakmice s Tottenhamom bio izjednačen s klupskom legendom Thierryjem Henryjem, koji je 2004. godine upisao asistencije u pet utakmica zaredom.

"Konačno je počeo u kontinuitetu pridonositi Arsenalovim rezultatima. Možete vidjeti njegov pregled igre i njegovu klasu u odnosu na ostale. Svi znamo kakav dodir ima. Dosada nije bio konstantan, ali njegova ubacivanja i dodavanja su uvijek jako opasna za suparnike", rekao je Henry.

Bila mu je to 10. jubilarna asistencija u ovoj sezoni, a osim njega nitko u preostalim najjačim ligama Europe nema toliko dodavanja za pogodak. Uz 10 asistencija, Nijemac je upisao i jedan pogodak.

Arsenal nakon 12 odigranih kola drži diobu prvog mjesta s Manchester Cityjem s 26 bodova na svom kontu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider