Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA ŠTETA

VIDEO Ovoliko su Hrvati željeli pobjedu: Ali nije bilo sreće…

U drugom kolu skupine A Svjetskog prvenstva za nogometaše do 17 godina, koje se održava u Čileu, Hrvatska je u utorak u Vina del Maru odigrala 2-2 protiv SAD-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koliko su Hrvati željeli preokret i pobjedu nad Amerikancima bilo je vidljivo kada je branič Marko Đira iznesen s terena u bolovima, ali ne od liječničke službe već vlastitog suigrača. Josip Brekalo jednostavno je digao svog kolegu u zrak i izbacio ga iz terena.

"U prvom poluvremenu bili smo loši u obrani i Amerikanci su iz tri udarca zabili dva gola. Da ste mi tada ponudili remi, odmah bih ga prihvatio. Od igrača sam u svlačionici tražio da pokažu više srčanosti i oni su odlično odgovorili. Po onom što smo pokazali u drugom dijelu zaslužili smo pobjedu, ali nismo imali sreće", izjavio je hrvatski izbornik Dario Bašić. To je drugi remi Hrvatske, nakon što je na otvaranju odigrala 1-1 protiv Čilea.

Amerikanci su vodili 2-0 nakon prvog poluvremena. SAD je poveo u 20. minuti, a strijelac je bio američki Hrvat Christian Mate Pulisic. Na 2-0 povisio je Brandon Vazquez u 40. minuti.

U drugom dijelu Hrvatska je zaigrala puno bolje i golovima Karla Majića (65) i Luke Ivanušeca (77) došla je do izjednačenja 2-2, a mogla je i do pobjede, ali je Amerikance spasila vratnica u 81. minuti, te čak dvije u sudačkoj nadoknadi.

"U prvom poluvremenu zabili smo dva gola i stvorili još nekoliko šansi, ali što je još važnije imali smo posjed lopte. Nije mi jasno što se je dogodilo u drugom poluvremenu, raspala nam se kompozicija. Protiv momčadi kao što je Hrvatska ne možete se samo braniti, jer oni stvaraju ogroman pritisak. No, barem smo osvojili bod i još uvijek imamo priliku proći u osminu finala", rekao je američki izbornik Richie Willams.

U drugoj utakmici naše skupine Nigerija je pobijedila Čile sa 5-1. Vodeća Nigerija ima šest bodova, slijedi Hrvatska sa dva, a SAD i Čile imaju po jedan bod.

U zadnjem kolu, 24. listopada, sastaju se Hrvatska - Nigerija, te SAD - Čile. U osminu finala plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider