Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne može to baš svatko

VIDEO Ovo ćete pogledati nekoliko puta: Ni Maradona ni Messi, već bek!

Diego Cortes je ime koje bi u budućnosti moglo trčati europskim travnjacima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što je bilo i najavljivano, u finalu Svjetskog prvenstva do 17 godina igrat će Mali i Nigerija. Mali je s 3:1 pobijedio Belgiju dok su aktualni svjetski prvaci Nigerijci svladali Meksiko 4:2. Mali je pak prvak Afrike i sad želi do kraja s trona skinuti Nigeriju. Zanimljivo, Hrvatska je na SP-u igrala s obje reprezentacije, Nigeriju pobijedila u grupi, a od Malija izgubila u četvrtfinalu.

Nigerija je najuspješnija reprezentacija u ovom uzrastu sa četiri svjetske titule i tri druga mjesta, dok je reprezentaciji Malija ovo prvo finale.

Nigerija i Meksiko su odigrali možda i najbolju utakmicu dosadašnjeg dijela prvenstva. Bio je to sjajan susret sa šest golova, dvije vratnice te niz sjajnih prilika na obje strane. Momčadi su tijekom susreta uputile ukupno 45 udaraca uz svega 16 prekršaja.

Meksiko izgubio, ali gol Cortesa obići će svijet

U pobjedi Nigerije vidjeli smo jedan čudesan pogodak. No, nije ga postigao afrički nogometaš već mladi Meksikanac Diego Cortes. Bio je to gol kojim je Meksiko izjednačio u 59. minuti te gol koji mora konkurirati za najbolji u 2015. godini.

Cortes je primio loptu kod aut linije 30-ak metara od gola protivnika. I onda je krenuo nevjerojatan pohod u kojem je prošao pored petorice nigerijskih mladih nogometaša i poentirao lakoćom Lea Messija. No, osim na Messija, podsjetio je i na slavne slalome velikog Diega Maradone.

Ovaj 17-godišnjak koji igra u Guadalajari je zapravo desni bek, što je još nevjerojatnije u cijeloj priči oko ovog gola. Ukoliko je dobar u obrani koliko je pokazao u ovoj napadačkoj akciji, Meksiko bi kroz koju godinu mogao imati jednog od najboljih bekova svijeta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider