Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalna realnost

VIDEO: Oproštaj Šimunića pred 710 gledatelja i 'mediteranskom' klimom

Dinamo je zaključio jesenski dio sezone bez ijednog poraza prvi put nakon 22 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završio je prvi dio hrvatskog prvenstva koje možda i najbolje oslikava tužna slika s Maksimira. Odavno se tamo naslovi ne slave, ali na oproštaju od nogometne jeseni protiv Slaven Belupa (3:2) brojka od 710 gledatelja uistinu zvuči grozno. Ako je i bilo uopće 700 ljudi, možda s redarima.

Dinamu jesenski naslov pred 710 navijača: 'A što mi tu možemo?'

Ne , nije bilo kiše, nije bilo huligana. Temperatura za ovo doba godine 'mediteranskih' 10-ak stupnjeva. Bio je to ujedno i oproštaj Josipa Šimunića od Dinama. Prije pola godine skandirao je s dijelom tribina, UEFA ga je zbog toga kaznila žestoko, baš kao i što Zagrepčani kažnjavaju Dinamo, sedmi najgledaniji klub u HNL-u.

PPD Zagreb igrao je nedavno pred 14 tisuća ljudi u Areni protiv PSG-a, ali pod krovom. Ima i jedan Dinamo što igra pod krovom, onaj malonogometni kojeg prati pet tisuća vatrenih navijača kojima je inače mjesto na sjevernoj tribini Maksimira. Njima krov nikad nije bio kamen smutnje ni izgovor koji odzvanja praznim Maksimirom poput neke loše šale…

Kad se podvuče crta, Dinamo je u HNL-u gledalo u prosjeku niti 1800 gledatelja. S druge strane, Hajduk ima prosjek 10.500.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider