Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Benefite očekuje hrvatski nogomet

VIDEO O čemu će točno Šuker odlučivati u Izvršnom odboru UEFA-e

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, postao je u utorak prvi Hrvat u izvršnom odboru UEFA-e i jedan od 15-orice najbližih pomoćnika predsjednika Michela Platinija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nije lako. Najlakše je kad ti svi obećaju i misliš da možeš proći. Napravio sam što je bilo najpotrebnije za izbore", rekao je Šuker u utorak u Beču.

Izvršni odbor UEFA-e odlučuje o najvažnijim pitanjima krovne Europske nogometne orgnizacije - od odabira predsjednika, tajnika i predstavnika u FIFA-i, do organizacije klupskih i reprezentativnih natjecanja, te financiranja.

Benefite od Šukerove nove uloge očekuje i hrvatski nogomet.

"Vidjet ćemo, za to treba vremena. Znamo kolika su ulaganja u nogometu", dodao je Šuker.

Predsjednik HNS-a nije se dosada istaknuo u svojoj ulozi pomaganja hrvatskom nogometu, no sada je dobio novu priliku.

"Teško je nabrojati sve benefite koje HNS može koristiti, a i Davor osobno. Stjeći će veliko iskustvo od ljudi iz velikih nogometnih organizacija, a to bi trebalo pomoći i u rješavanju domaćih problema. Ne treba ni spominjati da je blizu mjesta koje odlučuje o dodjeljivanju natjecanja ili financijama.", rekao je Duško Grabovac, delgat UEFA-e i FIFA-e.

Šuker će uskoro saznati u kojem će dijelu UEFA-ine komisije djelovati. Rad u IO UEFA-e se ne plaća, ali zato su uključene bogate dnevnice, odsjedanje u luksuznim hotelima, putovanja i druženja s nogometnom elitom. Kada se jednom uđe u tijela najmoćnijih organizacija svijeta, najčešće se tamo ostaje do mirovine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider