Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet atomski nogomet

VIDEO Novi uragan iz Dortmunda: Borussia gazi sve redom!

Na fantastičan način žuto-crni iz Dortmunda otvorili su novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Devet utakmica u svim natjecanjima i devet pobjeda uz gol-razliku 33:9 - impresivni je to učinak kojeg je ostvarila Borussia Dortmund u prvih mjesec i pol nove sezone.

Novi trener Thomas Tuchel brzo je pohvatao konce na Signal Iduna Parku i ako ovako nastavi brzo bi Jürgen Klopp mogao pasti u zaborav jer ono što je pod Kloppovim vodstvom prošle sezone izgledalo kao razbijena vojska ove pod vodstvom Tuchela nastupa kao savršeni orkestar.

Borussia opet igra atomski nogomet poput onog prije nekoliko godina kad su dvaput zaredom bili prvaci Njemačke. Sve to s tek kozmetičkim, ali kvalitetnim promjenama u kadru. Najviše novca potrošili su na dovođenje Gonzala Castra iz Bayer Leverkusena, 11 milijuna eura, a riješili su se isključivo onih igrača koji i nisu imali zacementirano mjesto u početnom sastavu, poput Kampla, Immobilea, Blaszczykowskog i Grosskreutza.

Dvije pametne investicije

Svega šest milijuna eura koštale su ih dvije pametne investicije u budućnost, 24-godišnji vratar Roman Bürki koji je stigao iz Freiburga za 3.5 milijuna eura i 19-godišnji zadnji vezni Julian Weigl kojeg su doveli iz drugoligaša 1860 Münchena za 2.5 milijuna eura. Obojica su već prigrabili mjesto u udarnom sastavu, Bürki je na klupu poslao veterana Romana Weindefellera, a Weigl drži sredinu terena u paru s Ilkayom Gundoganom.

U vrijeme dok su se još tražili Borussiji su kvalifikacije Europa lige odlično došle da dodatno izbruse formu za početak prvenstva. Tako su u trećem pretkolu eliminirali austrijski Wolfsberger s 1:0 pobjedom u gostima i 5:0 kod kuće, a prije nego li je krenula Bundesliga odigrali su još jednu službenu utakmicu, pobijedivši u prvom kolu Kupa Njemačke trećeligaša Chemnitzer s 2:0.

Početak Bundeslige bio je sjajan, s po 4:0 dobili su imenjakinju iz Mönchengladbacha kod kuće i Ingolstadt u gostima, a prije reprezentativne stanke svladali su i Herthu na domaćem terenu s 3:1. Između tih utakmica igrali su i play-off Europa lige gdje su protiv norveškog Odda u prvoj utakmici izveli čudesan preokret i zaostatak od 3:0 pretvorili u pobjedu 3:4 da bi u uzvratu pred svojim navijačima prolaz u grupnu fazu potvrdili sa 7:2, sa četvrtom pobjedom u četiri europska nastupa.

U nedjelju pravi test

Ovog vikenda su pokazali da im nije zaustavila niti dvotjedna pauza jer su u Hannoveru slavili sa 4:2, prelomivši utakmicu u drugom dijelu drugog poluvremena. Tim trijumfom opet su se vratili na prvo mjesto, imaju 12 bodova koliko i Bayern, ali bolju gol-razliku (15:3 naspram bavarskih 12:2).

Pred Borussijom su dvije zanimljive utakmice ovaj tjedan. U četvrtak im u Dortmund stiže ruski Krasnodar u prvom kolu skupine C Europa lige (s njima su još PAOK i azerbajdžanska Gabala), a u nedjelju su domaćini Bayeru iz Leverkusena koji će biti pravi i dosad najteži test mogućnosti Tuchelovih igrača. Uspiju li riješiti i Apotekare, val euforije zapljusnut će vojsku navijača Borussije i nakon sumorne prošle sezone opet probuditi snove da mogu vratiti titulu u Dortmund.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider