Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na čelu s Dalićem

VIDEO Dnevnik Nove TV u Emiratima: Uspješna priča hrvatske kolonije

Zlatko Dalić radi sjajan posao u arapskom nogometu, a kruna je stigla ovoga vikenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dalić je sa svojim Al Ainom osvojio naslov prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata, a prvo mjesto osigurali su tri kola prije kraja. Kamera Nove TV bila je na promociji prvaka i slavlju hrvatske kolonije u Al Ainu.

"Danas slavim naslov prvaka, moj četvrti trofej, ali prvi naslov prvaka i jako sam sretan", priznao je Zlatko Dalić.

Al Ain je po veličini četvrti grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u emiratu Abu Dhabi. Istoimeni nogometni klub najuspješniji je u državi, s rekordnih 12 naslova prvaka. To je ujedno i klub obitelji Al Nahyan koja vlada Abu Dhabijem i kojoj pripada predsjednik cijele države.

Al Ain je jedini klub iz Emirata koji je osvojio Azijsku Ligu prvaka. Prije 14 mjeseci razišli su se s poznatim, ali neuspješnim Quique Floresom i na klupu je sjeo Zlatko Dalić. U prvoj sezoni osvojio je kup i igrao polufinale Lige prvaka, a sada je dodao i naslov prvaka Emirata.

Uz Dalića, u klubu je još šest Hrvata. Borimir Perković trener je mlade momčadi, također prvaka. Tu su fizioterapeuti Jamnić, Oršolić i Polonijo, kondicijski trener Frano Leko i voditelj liječničke službe Jurica Rakić koji je s moskovske zime gdje je bio sa Slavenom Bilićem došao na užareni arapski pijesak.

"Nogomet u Moskvi i nogomet ovdje i nogomet u Europi, to su tri različita sporta", kaže Rakić.

Osim sjajnih rezultata ima i drugih tragova hrvatske prisutnosti u Al Ainu.

"Hvala Bogu dobro je, volim cijela Hrvatska", veselo će Abdul Nasser Al Juhani.

Naslov prvaka osiguran je puno prije kraja prvenstva, pa je uoči zadnje utakmice režim opušten. Nama najpoznatiji igrač je Asamoah Gyan, reprezentativac Gane. Na posudbi iz Fenerbahčea je Slovak Štoh, a broj deset nosi domaća zvijezda Omar Abdulrahman nadimka 'Emiratski Messi'.

Gost na slavlju je Šarža. Zanimljivo, trebalo se igrati kod njih, ali kako utakmica ne odlučuje ni o vrhu niti o ispadanju, igra se na stadionu Hazza bin Zayed, jednom od najljepših u Aziji.

U slavljeničkoj atmosferi, završilo je 1:1. I slavlje je moglo početi...

Šeik Abdullah Bin Mohammed Al Nayhan bio je oduševljen: "Čestitke svima na ovom naslovu, on pripada našim navijačima. Nadam se da ovo nije zadnji trofej ove sezone."

Naslov je tu, ali sezona nije gotova jer u nokaut fazi Lige prvaka, dolazi ljuti rival, Al Ahli iz Dubaija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider