Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Dohvatio' Ronalda

VIDEO Nezaustavljivi Lionel Messi prepravio još dva rekorda

Gospodin 'Rekord'... Tako bi mogli nazvati Lionela Messija koji je ove nedjelje ponovno ispisao novu stranicu nogometne povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U visokoj 6:1 pobjedi protiv Rayo Vallecana Messi je postigao hat-trick, 32. u svojoj već sada nevjerojatnoj karijeri. Time je pretekao legendarnog Telma Zarru kao čovjeka koji je u karijeri postigao 31 hat-trick. Messi je svoje hat-trickove raspodijelio ovako: 24 u Primeri, pet u Ligi prvaka, dva u Kupu kralja i jedan u španjolskom Superkupu.

Nijedan igrač iz španjolskog kluba nije postigao ovoliko hat-trickova općenito, a Messi je s 24. hat-trickom u Primeri pretekao najvećeg rivala Cristiana Ronalda, koji je dosada upisao 23 hat-tricka. Iza njih dvojice smjestili su se Alfredo Di Stefano, Zarra (22) i Mundo (19).

Dodajmo i da Messi šestu uzastopnu godinu premašuje granicu od 40 pogodaka u sezoni. Dosada je postigao 41 u 38 utakmica u koliko je nastupio. S današnja se tri pogotka u potpunosti upustio u dvoboj za prvog strijelca Primere, jer je sustigao spomenutog Ronalda koji na svom kontu ima 30 golova.


Barcelona 6-1 Rayo Vallecano - Extended Highlights by onlyligabbva

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider