Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi vjeruju u Italiju

VIDEO Čačić: 'Oni koji bojkotiraju nisu vrijedni guranja u prvi plan'

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening i konferenciju za medije na Malti uoči posljednje kvalifikacijske utakmice u svojoj skupini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz tmurnog i oblačnog Zagreba, temperature do deset stupnjeva, Vatreni su preselili na sunčanu Maltu gdje ih je dočekalo i više nego ugodnih 26 stupnjeva. Hrvatske reprezentativce je i ovdje čekao omanji broj domaćih ljubitelja nogometa. Luka Modrić opet je bio prva želja za selfie, ali i za autogram na dresu.

No, da Vatreni na Maltu nisu stigli na izlet jasno je dao do znanja Milan Badelj, igrač koji bi trebao od prve minute zaigrati umjesto ozlijeđenog Modrića.

''Ne smijemo olako shvatiti Maltu, bez obzira što, realno, ako ih ne pobijedimo, gdje smo mi?! Ali vjerujem da će tamo biti sve u redu i da Norveška neće pobijediti Italiju", rekao je Badelj.

Upravo to i jest glavno pitanje: koliko je Hrvatskoj, koja je danas odradila i jedini trening na Malti, teško koncentrirati se na svoju utakmicu, a da pri tome ne misli na važan okršaj u Rimu?

''Nije teško. Mi smo ovdje da igramo za našu reprezentaciju. Svima je velika čast imati tu mogućnost, nositi taj naš kockasti dres, tako da nije teško. Zadovoljstvo je okupiti se zajedno i braniti naše boje, tako da: jedva čekamo svaku utakmicu, da se nanovo dokažemo i dat ćemo sve od sebe", objasnio je Ivan Rakitić.

''Naša kvaliteta je nazočna, prezentirana je bila prije tri dana. Za očekivati je da ne ispustimo ovu veliku prigodu da se s tri boda, ja sam uvjeren, direktno plasiramo u Francusku", izjavio je hrvatski izbornik.

Iako uvjerava da neće razmišljati o dvoboju Italije i Norveške tijekom svoje utakmice, uvjeren je da Italija ne može izgubiti.

"Igraju na domaćem terenu, imaju 37 kvalifikacijskih utakmica u nizu koje nisu kod kuće izgubili. Ja se nadam da se sutra neće dogoditi da se po zakonu velikih brojeva i to jednom mora dogoditi."

Najveći problem u redovima naše momčadi je ozljeda Luke Modrića, no Čačić ima spremnu zamjenu.

"Mogu sada reći da će od prve minute krenuti 11-orica koja su započela drugo poluvrijeme u Zagrebu. Znači: nemamo Luku, ulazi Badelj umjesto njega", rezonirao je Čačić.

Izbornik se osvrnuo i na negativnosti koje okružuju reprezentaciju i pozive nekih na bojkot "vatrenih".

"Ne mogu vjerovati da u Hrvatskoj postoje ljudi koji žele bojkotirati vlastitu reprezentaciju. No, očito ima pojedinaca koji su nezadovoljni stanjem u hrvatskom nogometu i to manifestiraju na neprikladan način. Spominjati takve ljude u kontekstu navijača uvreda je za navijače. Toliko se o njima priča i gura ih se u prvi plan, a nisu vrijedni toga i njima bi se trebale baviti druge institucije. Zbog njih Hrvatska puno gubi i nema gledatelja", izjavio je Čačić. Pa pogledajte kolike su kazne platili Hajduk i Dinamo zbog navijača!'', rekao je Čačić.

Badelj pruža odlične igre u dresu Fiorentine i dobro je odradio svoj posao protiv Bugarske. Nadajmo se da će zajedno sa suigračima sutra proslaviti izravan plasman na Euro u Francuskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider