Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi Basela i Porta

VIDEO Nakon tri minute poništen gol, Martinez promašio s tri metra

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Baselu su nogometaši švicarskog prvaka Basela i portugalskog Porta igrali 1-1 (1-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za domaćine je pogodak postigao Derlis Gonzalez u 11. minuti, a u 79. minuti je iz kaznenog udarca za Porto izjednačio Danilo.
Basel je do pogotka došao u ranoj fazi utakmice, u 11. minuti kada je paragvajski napadač Gonzalez prihvatio jednu dubinsku loptu Fabiana Freia i pored dvojice stopera Porta pogodio mrežu.

VIDEO Marcelo fantastičnim pogotkom riješio pitanje prolaska Reala

Strijelac Gonzalez se u 25. minuti ozlijedio, a Porto u prvom dijelu, unatoč većem posjedu lopte, nije stvorio izgledniju šansu. U 48. minuti Porto je izjednačio, no nakon čak tri minute sudac Clatteburg je poništio gol zbog ometanja vratara. U 65. minuti napadač Porta Martinez nije uspio s tri metra pogoditi mrežu, a Portugalci su konačno došli do izjednačenja u 79. minuti. Walter Samuel je igrao rukom nakon ubačaja Danila, a iz kaznenog udarca je zabio Danilo.

Uzvrat je u Portugalu 10. ožujka.

BASEL - PORTO 1-1

Strijelci: 1-0 Derlis Gonzalez (11), 1-1 Danilo (79pen)

Pred 30.000 gledatelja na stadionu Sankt Jakobs Parku sudio je Mark Clattenburg iz Engleske.

BASEL: Vaclik - Xhaka, Suchy, Samuel, Safari - Elneny, Frei - Gonzalez (Calla, 25), Zuffi, Gashi (Hamoudi, 83)- Streller (Embolo, 63)

PORTO: Fabiano - Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro - Herrera, Casemiro, O. Torres (Neves, 68)- Tello (Quintero, 81), Jackson Martinez, Brahimi (Quaresma, 62)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider