Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vratar Barry junak

VIDEO Nakon drame jedanaesteraca Obala Bjelokosti osvojila naslov

Nogometna reprezentacija Obale Bjelokosti novi je afrički prvak nakon što je u finalnom dvoboju igranom u Bati svladala Ganu sa 9-8 (0-0, 0-0) boljim izvođenjem 11-eraca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentaciji Obale Bjelokosti je to bilo četvrto finale i drugi naslov prvaka nakon 1992. godine, dok je Gana u svom devetom finalu pretrpjela peti poraz. Posljednji put Gana je osvojila Kup nacija 1982. godine.

Baš kao i prije 23 godine kada je osvojila prvi naslov prvaka, Obala Bjelokosti je u finalu svladala Ganu nakon drame 11-eraca.

Tijekom 120 minuta igre nije bilo mnogo lijepog nogometa, već se sva drama sažela u ruletu 11-eraca u kojemu je kao junak isplivao vratar "slonova" Boubacar Barry. On je obranio dva udarca Gananca s bijele točke, a nakon što je u 11. seriji zaustavio udarac vratara Razaka Brimaha uspio je postići i pobjedonosni pogodak.

Inače, Gana je nakon prve dvije serije 11-eraca vodila sa 2-0, no u trećoj i četvrtoj seriji igrači "crnih zvijezda" nisu bili precizni i ispustili su veliku prednost. Od pete do 10. serije igrači Obale Bjelokosti, koji su pucali kao drugi, uvijek su bili u situaciji da moraju zabiti gol kako ne bi izgubili, ali njih šestorica zaredom uspjeli su zadržati mirnoću i za to su na kraju bili nagrađeni.

U subotu je u susretu za treće mjesto DR Kongo boljim izvođenjem kaznenih udaraca pobijedio domaćina Ekvatorijnu Gvineju 4-2. U regularnom dijelu također nije bilo zgoditaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider