Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvo veliko natjecanje

VIDEO Nacija u transu: Albanski nogometaši dočekani kao heroji

Nogometaši reprezentacije Albanije dočekani su u Tirani kao pravi heroji nakon što su izborili plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, prvo veliko natjecanje u albanskoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekoliko tisuća navijača okupilo se ispred zrakoplovne luke Majka Tereza u Tirani po povratku reprezentacije iz Armenije gdje je pobjedom 3-0 osvojila drugo mjesto u skupini iza Portugala. Reprezentativce je dočekao albanski premijer Edi Rama, a predsjednik Bujar Nishani dodijelio im je najviše civilno odlikovanje - Nacionalni orden časti.

"Želim se ponizno zahvaliti našim nogometašima na povijesnom uspjehu. Do prije dvije godine nitko se nije usudio niti sanjati o ovakvom uspjehu," poručio je premijer Rama najavivši izgradnju novog nacionalnog stadiona u Tirani.

Albanija je povijesni plasman na neko od velikih međunarodnih natjecanja izborila gostujućom pobjedom u Armeniji 3-0. Nakon domaćeg poraza od Srbije, Albaniji je za francusku vizu trebala pobjeda i to je uspjela ostvariti. Gosti su poveli u 9. minuti autogolom Kame Hovhanisjana, a na 2-0 povisio je Berat Xhimshiti u 25. minuti . Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Armando Sadiku u 76. minuti.

Portugal je na koncu prvi u skupini sa 21 bodom, Albanija je druga sa 14 bodova, a Danska je treća sa dva boda manje. Srbija na četvrtom mjestu ima četiri boda, a posljednja je Armenija s dva boda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider