Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljantan posao Nijemaca

VIDEO Mourinho počeo gasiti 'požar': Chelsea iskrcao 28 milijuna eura

Bliži se kraj prijelaznog roka, a Chelsea je doveo igrača na poziciju gdje je najtanji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Chelsea je petogodišnji ugovor potpisao Abdul Rahman Baba, 21-ogodišnji lijevi bek, inače reprezentativac Gane.

Transfer je potvrdio Babin dosadašnji klub, bundesligaš Augsburg kojemu će Bluesi platiti odštetu od 28 milijuna eura (engleski i njemački mediji pišu kako je točan iznos 20 milijuna funti što je nešto malo iznad 28 milijuna eura).

"Hvala svima u klubu, trenerima i navijačima Augsburga koji su me podržavali prošle sezone. Nisam mogao propustiti ovakvu priliku iako sam kad sam dolazio mislio da ću ovdje ostati dugo", riječi su kojima se Baba oprostio od dosadašnjeg kluba.

Iza Augsburga i Babe je fantastična sezona, u kojoj je bavarski klub osvajanjem petog mjesta u Bundesligi ostvario najveći uspjeh u povijesti (izborili izravni plasman u Europa ligu), dok se Baba isprofilirao u jednog od najboljih lijevih bekova u Njemačkoj.

Briljantan posao Augsburga

Prošlog ljeta Augsburg ga je, nakon ulaska u Bundesligu, kupio od Greuther Fürtha za dva i pol milijuna eura, a Baba je u 31 utakmici u Bundesligi upisao pet asistencija.

Jose Mourinho je inzistirao na njegovu dovođenju jer je Chelsea nakon povratka Filipea Luisa u Atletico Madrid bio bez ijednog lijevog beka u kadru prve momčadi, a tu poziciju u tri dosadašnje službene utakmice ove sezone okupirao je Cesar Azpilicueta, koji je po vokaciji desni bek.

Klub sa Stamford Bridgea katastrofalno je startao u novu sezonu - u Community Shieldu su izgubili od Arsenala, a u prva dva kola Premierlige osvojili su tek jedan bod.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider