Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kuha se veliki transfer

VIDEO Bombastično: Modrić i James 'tjeraju' veliku nadu Reala u Barcelonu

Isco Alarcon, mlada zvijezda Real Madrida i španjolske reprezentacije, na meti je Barcelone, pišu katalonski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Isco je nezadovoljan minutažom nakon povratka na travnjak Luke Modriće i Jamesa Rodrigueza. Isco je u odsutnosti Modrića i Jamesa odigrao nekoliko zapaženih partija, čime je dodatno prikupio simpatije navijača Reala, no povratkom Hrvata i Kolumbijca ponovno je pao u drugi plan Carla Ancelottija.

VIDEO Real nastavlja utrku za prvaka: Modrić podsjeća kako je zabio protiv Malage

VIDEO Evo tko odlazi, a tko dolazi u Real: Pet jakih imena i jedan veliki problem!

Navodno su odnosi između najveće nade španjolskog nogometa i talijanskog stručnjaka prilično napeti. Isco je prošlog ljeta, na kraju prve sezone u Realu, nakon što je stigao na Bernabeuu iz Malage, bio na tržištu, no ipak je ostao nakon što je prodan Angel di Maria. No, Florentino Perez doveo je Jamesa za vrtoglavih 80 milijuna eura te zvijezdu Bayerna Tonija Kroosa, koji je prošlog ljeta postao svjetski prvak s Njemačkom. Te dvije akvizicije bile su jasan znak u kojem smjeru će se razvijati situacija, odnosno da opet neće biti previše mjesta i prostora za nadarenog Španjolca. Barcelona budno prati što se događa na Bernabeuu i spremna je uskočiti s ponudom.

Katalonci su željeli Isca dok je još igrao za Malagu. Katalonski mediji širili su priču kako je Isco navijač Barcelone, u medijima je čak osvanula njegova fotografija u Barcinom dresu, što je Isco morao objašnjavati prilikom potpisa ugovora za Real i predstavljanja pred madridskim medijima. Na Camp Nouu su mišljenja kako bi se Isco kao iznimno tehnički potkovan i lucidan igrač idealno uklopio u momčad i stil igre koji forsira Barcelona. Katalonci traže zamjenu za svoju legendu Xavija Hernandeza koji na ljeto odlazi u Katar, ne treba zaboraviti niti da Andres Iniesta ima 32 godine, a Isco im se čini kao vrhunska alternacija.

U cijeloj priči „mali je problem“ što Iscu ugovor s Realom istječe 2018., odštetna klauzula iznosi čak 150 milijuna eura. Jasno je da Barcelona nema namjeru to platiti, ali spekulira se da je spremna izbrojiti Realu šezdesetak milijuna. Podsjećamo da je Real kupio Isca od Malage za 30 milijuna eura. Ako se transfer ostvari, bit će to prava senzacija. Radi se igraču kojeg mnogi vide ponajvećim talentom svjetskog nogometa, a povijest nas uči da su se transferi između Reala i Barcelone rijetko događali, posebice iz smjera Madrida prema Barceloni, ali ipak su se događali. Primjerice, današnji trener Barcelone Luis Enrique stigao je na Camp Nou upravo s Bernabeua. Ako Isco bude inzistirao na odlasku i ako Barcelona ponudi dovoljno novca, sve je moguće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider