Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak, slavi se u Genovi

VIDEO Milan isprašio Torino, Sampdoria ispala iz utrke za Europu

Za razliku od svih ostalih iz pet najjačih europskih liga, Talijani su ovog vikenda odrađivali pretposljednje kolo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velikim gradskim derbijem između Lazija i Rome (ponedjeljak, 18:00) bit će zaključeno 37. kolo koje su još u subotu pobjedama otvorili Juventus i Genoa (protiv Napolija i Intera).

U nedjelju se, pak, igralo sedam utakmica. Program je započeo utakmicom između Empolija i Sampdorije koja je završila 1:1 čime su gosti ostali bez mogućnosti da prestignu gradskog rivala Genou u borbi za šestu poziciju koja donosi nastup u kvalifikacijama Europa lige (s obzirom da su u finalu Kupa igrali Juventus i Lazio koji su već ranije izborili nastup u europskim natjecanjima).

Sve ostale utakmice nisu imale veliki rezultatski ulog, jer otprije je poznato da Serie A napuštaju Cagliari, Cesena i Parma.

U dvoboju novih drugoligaša Cagliari je slavio u Ceseni golom kojeg je sudačkoj nadoknadi postigao Marco Sau, a vrijedi istaknuti i trijumf Fiorentine na Siciliji kod Palerma. Završilo je 2:3 čime su se Viole približile četvrtoplasiranom Napoliju na dva boda, a prvi pogodak za domaću momčad postigao je bivši veznjak Rijeke Mato Jajalo.

U večernjem terminu Milan je ugostio Torino i pružio jednu od najboljih partija katastrofalne sezone. Rossoneri su slavili s 3:0 (dva gola Shaarawya, jedan Pazzinija) i skočili u gornji dio ljestvice prestigavši Palermo.

Rezultati 37. kola Serie A:

Juventus - Napoli 3:1
Genoa - Inter 3:2
Empoli - Sampdoria 1:1
Cesena - Cagliari 0:1
Chievo - Atalanta 1:1
Palermo - Fiorentina 2:3
Parma - Verona 2:2
Udinese - Sassuolo 0:1
Milan - Torino 3:0

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider