Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavlja trpati

VIDEO: Hrvat donio pobjedu Rapidu, Čačić ga mora staviti pod povećalo

Hrvatski napadač Matej Jelić donio je ovog vikenda gostujuću pobjedu bečkom Rapidu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je briljirao u dresu slovačke Žiline, gdje je prošle sezone s 19 golova bio najbolji strijelac Slovačke, Rapid je ovog ljeta odlučio kupiti hrvatskog napadača Mateja Jelića. Robusni centarfor nastavlja sa sjajnom formom iz slovačkog prvenstva unatoč tome što ga trener Barišić dozira. Protiv Rieda mu je dao priliku tek u 77. minuti kod rezultata 0:0, a ovaj mu je donio pobjedu pogotkom glavom u sudačkoj nadoknadi.

Bio je to treći nastup Jelića u dresu Rapida nakon debija prije tjedan dana. Igrao je u međuvremenu u kupu i sada je napokon pokazao zašto je došao u Beč. Podsjetimo, Jelić je samo u ovoj sezoni, prije dolaska u Rapid, zabio nevjerojatnih 13 pogodaka za Žilinu. Briljirao je u pretkolima Europske lige gdje je zabio čak sedam pogodaka tijekom ljeta.

Hrvatski napadači u lošoj formi - osim dvojice

Sigurno da u HNS-u moraju obratiti pozornost na najefikasnijeg hrvatskog nogometaša u novoj sezoni. U budućnosti bi ga mogao probati i novi izbornik Ante Čačić, jer ovakve se brojke ne bi smjele zanemariti, naročito ako tako nastavi i u Rapidu.

Hrvatska u posljednje vrijeme ne briljira na napadačkim pozicijama. Mario Mandžukić (Juventus) je naš prvi napadač, ali osim loše forme u 2015. godini muče ga i ozljede. Nikola Kalinić (Fiorentina) je s tri pogotka Interu potvrdio kako je trenutno naš najbolji napadač što se forme tiče, a tu su još i veteran Ivica Olić (HSV) i Duje Čop koji igra u Malagi, klubu koji u prvih šest kola Primere nije zabio niti jedan jedini pogodak. Andrej Kramarić (Leicester City) pak gotovo uopće ne igra u Premier ligi.

Marko Pjaca i Ivan Perišić više su krilne nego napadačke opcije, dok su se Eduardo (Šahtar) i Nikica Jelavić (West Ham United) oprostili od reprezentacije. Recimo i kako u Dinamu, Hajduku i Rijeci napadače igraju stranci (Henriquez, Bezjak, Ohandza), pa se Jelića (ubrzo) ozbiljno mora uzeti u obzir kod sljedećih popisa Ante Čačića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider