Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako je samo uspio?!

VIDEO Manuel Neuer od čudotvorca do 'slijepog Supermana'

Iako je Bayern u utorak navečer izgubio prvu utakmicu sezone, njemački vratar Manuel Neuer još je jednom pokazao zašto je najbolji vratar svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je prvi poraz sezone upisao kod Arsenala u sklopu 3. kola skupine F Lige prvaka. 'Topnici' su slavili s 2:0 zahvaljujući pogocima Oliviera Girouda, uz 'asistenciju' Manuela Neuera, i Mesuta Özila, čime su ostali u igri za plasman u nokaut fazu natjecanja.

Unatoč tome što je kiksao kod prvog pogotka Arsenala, ne treba umanjiti Neuerov doprinos do te 77. minute. Arsenal je, ruku na srce, trebao otići na poluvrijeme s prednošću 1:0, međutim čudesna Neuerova obrana (VIDEO) spriječila je takav scenarij. S lijeve strane napada loptu je na peterac ubacio Monreal, a tamo se sam kao duh našao Theo Walcott. Engleski reprezentativac je dobro pucao, no Neuer se ispružio i s gol-crte spriječio pogodak.

Snimka njegove obrane vrlo je brzo obišla sve svjetske portale, dok su komentatori njegov potez nagradili najvećim hvalospjevima. Nije to bila jedina dobra intervencija njemačkog vratara, koji je još jednom dokazao da mu nema ravnog u ovome trenutku. Međutim, uspio je pokvariti dobar dojam u 77. minuti.

Arsenal je izborio slobodni udarac na nekih 35 metara od gola, a loptu je u šesnaesterac ubacio Santi Cazorla. Neuer je pomalo 'divlje' izletio i krenuo boksati loptu koju uopće nije vidio od svog suigrača Thomasa Müllera. Promašio ju je, a to je iskoristio Giroud koji ju je malim dodirom glave skrenuo u mrežu.

Njemački mediji, u prvom redu Bild, nije imao milosti za takav kiks, pa je Neuera prozvao 'slijepim Supermanom'.

Nevjerojatni refleks Neuer je pokazao i u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je Arsenal postigao pobjednički pogodak. Po desnoj strani napada, nakon što je vješto presjekao jedno dodavanje, prošao je Bellerin, te je ubacio prizemnu loptu na svega četiri metra od Bayernova gola. Na njoj je prvi bio Özil koji je dobro pucao, a Neuer je, činilo se, i to obranio. Međutim, četvrti sudac signalizirao je pogodak Arsenala, a to je potvrdila i usporena snimka, koja je pokazala da je lopta jedva cijelim obujmom prešla gol-liniju.

Jedna neopreznost bila je dovoljna da Neuer od junaka postane tragičar susreta, no to nikako ne treba umanjiti činjenicu da je u ovom trenutku najbolji čuvar mreže na svijetu.

Treba istaknuti i nekoliko sjajnih obrana Petra Čecha, koji je također bio jedan od najzaslužnijih što je Arsenal na poluvrijeme otišao netaknute mreže. U nastavku nije imao toliko posla, no svojom pojavom na golu dao je dodatno samopouzdanje posljednjoj liniji koja se dobro nosila s bavarskim napadima. Podsjetimo, ovo je bio Čechov debi u Ligi prvaka u dresu Arsenala, nakon što je u prva dva ogleda, u kojima je londonski sastav upisao poraze, mrežu čuvao David Ospina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider