Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljivi Bayern

VIDEO Lakić donio pobjedu Paderbornu, Jedvajev Leverkusen riješio Mainz

U 28. kolu Bundeslige u subotu su Borussia Mönchengladbach i Bayer Leverkusen ubilježili pobjede kojima su se još više približili plasmanu u Ligu prvaka, dok je Paderborn, koji se bori za ostanak, svladao Augsburg sa 2-1, a strijelac pobjedničkog gola u 60. minuti bio je hrvatski napadač 31-godišnji Srđan Lakić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lakić je u Paderborn stigao u zimskom prijelaznom roku i to mu je drugi pogodak ove sezone u Bundesligi. On je od 2006. promijenio brojne njemačke klubove (Hertha, Kaiserslautern, Wolfsburg, Eintracht Frankfurt), a najbolje partije pružao je u Kaiserslauternu (2008–2011).

Borussia Mönchengladbach je na svom stadionu svladala Borussiju Dortmund sa 3-1 golovima Wendta (1), Raffaela (32) i Nordtveita 67), dok je počasni pogodak za Dortmund zabio Gündogan (77).

Bayer Leverkusen, za kojeg je Tin Jedvaj odigrao cijeli susret, pobijedio je Mainz sa 3-2. Leverkusen je vodio 3-0, a poraz Mainza ublažio je Korejac Ja-Cheol Koo, iskoristivši dva penala u 78. i 90. minuti.

Schalke je remizirao protiv Freiburga, bilo je 0-0, i time je praktično ostao bez šansi da se plasira u Ligu prvaka, jer mu Leverkusen bježi deset, a Borussia Mönchengladbach 12 bodova.

Vodeći Bayern je dobio Eintracht Frankfurt sa 3-0 uz dva pogotka Roberta Lewandowskog (15, 66) i jedan Thomasa Müllera (82), te sada ima 13 bodova više od drugog Wolfsburga.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider