Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City pao na četvrto mjesto

VIDEO Kranjčar asistirao u velikoj pobjedi QPR-a, golčina Rooneyja!

Hrvatski nogometaši Niko Kranjčar i Andrej Kramarić sudjelovali su u važnim pobjedama svojih momčadi u 31. kolu Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kranjčar je u 4-1 (3-0) gostujućoj pobjedi Queens Park Rangersa protiv West Bromwich Albiona igrao od 30. minute, te je bio asistent za drugi gol svoje momčadi, dok je Kramarić u 2-1 (1-1) domaćoj pobjedi Leicester Cityja u igru ušao u 72. minuti.

Kranjčar je u 37. minuti izveo korner nakon kojega je Charlie Austin udarcem glavom doveo QPR do vodstva od 2-0 na Hawthornesu. Prvi gol na utakmici postigao je Vargas (15), a prije odlaska na poluvrijeme na 3-0 je povisio Zamora (43). Anichebe (58) je bio jedini strijelac za domaće, da bi Barton (90+5) u samoj završnici pogodio za konačnih 4-1.

S ova tri boda QPR je stigao na 18. mjesto sa 25 bodova, koliko ima i 19. Burnley s utakmicom manje, a 17. Sunderland, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak ima bod više uz utakmicu manje.

Leicester je odlično krenuo protiv West Hama i poveo golom Cambiassa (12). No, Kouyate (32) je poravnao, a taj je rezultat vrijedio do pred kraj dvoboja kada je 'lisicama' pobjedu osigurao King (86).

Leicester je ostao posljednji na ljestvici, ali sada ima 22 boda i utakmicu manje od konkurencije.

Ranije je Arsenal ostvario sedmu uzastopnu pobjedu u Premier ligi svladavši na svom terenu Liverpool sa 4-1 (3-0), te su se s ta tri boda probili na drugo mjesto ljestvice. Arsenal je utakmicu odlučio furioznom završnicom prvog poluvremena kada je u razmaku od osam minuta postigao tri gola. Strijelci su bili Bellerin (37), Özil (40) i Alexis Sanchez (45). Liverpool je smanjio na 3-1 preko Hendersona (76-11m), a konačni je rezultat postavio Giroud (90+1). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren poraz Liverpoola odgledao je s klupe za pričuve.

Arsenal sada ima 63 boda, četiri manje uz dvije utakmice više od vodećeg Chelseaja. Liverpool je ostao peti sa 54 boda.

Na treće mjesto sa 62 boda probio je Manchester United 3-1 (1-0) domaćom pobjedom protiv Aston Ville. Dvostruki strijelac za United bio je Ander Herrera (43, 90+2), a jednom se u strijelce upisao Rooney (79), dok je pogodak za Villu postigao Benteke (80). United sada ima bod više i utakmicu više od gradskog suparnika Manchester Cityja, koji će u ponedjeljak gostovati kod Crystal Palacea.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider