Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najviše minuta s klupe

VIDEO Kovačić je Rafin prvi izbor: U subotu 'debitira' od prve minute?

Mateo Kovačić stigao je u Real Madrid s velikom dozom skepticizma i neodobravanja. No ako samo pogledamo uvodne četiri utakmice nove sezone, jasno je da su priče o tome kako je došao 'grijati klupu' u potpunosti netočne...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je u novoj sezoni odigrao četiri službene utakmice, a Kovačić je zaigrao u svakoj! Iako je stigao u Madrid i bio predstavljen kao novi igrač Reala tek 19. kolovoza, Mateo je već svega četiri dana kasnije debitirao na gostovanju u Sporting Gijonu. Kova je dobio posljednjih 20-ak minuta utakmice, ušavši umjesto Isca pri rezultatu 0:0.

Od mogućih 360 minuta koliko je Real dosada odigrao, Kovačić je nastupio u 130. Najveći je to broj minuta od svih drugih igrača koji svoju priliku čekaju s klupe za pričuve. Prvi nakon njega je Casemiro, koji je zaigrao 116 minuta.

Najbolji dokaz koliko trener Rafa Benitez vjeruje Kovačiću je utakmica protiv Šahtara u Ligi prvaka. U trenutku kada se ozlijedio Gareth Bale, Benitez nije na travnjak poslao Casemira, Jesea ili Čeriševa, već je u 'vatru' gurnuo Hrvata s brojem 16 na leđima.

Španjolski mediji prenose da je moguće da već ovog vikenda dobije prvi nastup od prve minute u utakmici Primere. Real dočekuje Granadu bez Balea i Jamesa Rodrigueza, a trener Benitez razmišlja o tome da odmori jednog od standardnih igrača iz veze ili napada. Ako ćemo se oslanjati na dosadašnju statistiku, Kovačić je prva opcija za 'uskakanje'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider