Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lokomotiva protiv Dinama

VIDEO Kandidat za izbornika pod povećalom: Čačić ruši 'modre'!

U kontekstu potrage za novim izbornikom, danas nas čeka intrigantan trenerski sudar: Ante Čačić protiv Zorana Mamića!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je Ante Čačić postao kandidat za izbornika, prvenstvena utakmica između Lokomotive i Dinama dobila je novu dimenziju.

Antu Čačića u petak očekuje jedna od najvažnijih utakmica u dugogodišnjoj karijeri. Osim što igra protiv Dinama - svog bivšeg kluba, bit će to susret u kojem će ga i javnost posebno promatrati. A sve zbog toga što ga HNS vidi kao prvu opciju za nasljednika Nike Kovača.

Čačić tvrdi: „To mi ne remeti koncentraciju. Mislim da sam se referirao oko toga kad je prvi dan izašlo po medijima da sam jedan od glavnih kandidata. Ja sam usredotočen na ulogu trenera Lokomotive. Učinit ću sve, a to i činim da budemo sutra na potrebnoj razini."

Pri tome, ne skriva ambiciju da jednog dana preuzme zvjezdanu klupu Vatrenih.
"Pa sigurno. Bavit se trenerskim poslom i ne poželjeti biti trener vodećih klubova u Hrvatskoj, nakon toga i izbornik, to bi stvarno bilo preskromno."

Zna li Zoran Mamić više informacija o novom izborniku. Igra li sutra protiv Kovačeva nasljednika?
"Ja to ne gledam tako. Antu dobro poznajem, surađivali smo. Radi se sigurno o izvrsnom stručnjaku. Pokazao je to svojim rezultatima di god je bio. I sigurno da će znat pripremit ekipu, ali s druge strane ja vjerujem u kvalitetu i vrijednost moje momčadi, i da ćemo mi biti ti koji ćemo sutra slaviti."

I Dinamov trener spominjao se kao jedna od HNS-ovih opcija za izbornika.
"To morate pitati te koji me spominju."

Jeste li ikad razmišljali da budete izbornik?
"Ne."

Ali zato ima jasan stav o mjestu izbornika. Smatra da su očekivanja javnosti nerealna.
"Po čemu bi to Hrvatska trebala prvak Europe ili prvak svijeta? Može se to dogoditi, ima tu kvalitete. Ako netko igra u Juventusu, Interu, Realu i Barceloni, mi odmah pretvaramo da moramo biti svjetski prvaci. To nije baš tako."

I tako se u sjeni izborničke smjene dočekuje prvi ogled gradskih suparnika ove sezone. Lokomotiva je samo jednom u 17 susreta uspjela Dinamu oteti dva boda. U travnju prošle godine bilo 1:1.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider