Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvijenac Livaje

VIDEO Sjajni Kalinić ušao s klupe i s dva gola spasio Fiorentinu!

U susretu 13. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina i Empoli su odigrali 2-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oba gola za Fiorentinu u ovom remiju (2:2) je zabio Nikola Kalinić, dok je jedan o strijelaca za Empoli bio Marko Livaja.

Empoli je poveo golom Livaje u 18. minuti, a bio je to njegov prvi pogodak u Serie A ove sezone. Marcel Buchel je u 28. minuti povisio vodstvo gostiju i do konca poluvremena više nije bilo golova. U nastavku susreta Viole su uspjele izjednačiti, no više od toga nije išlo.

Oba gola za Fiorentinu postigao je Kalinić koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. Prvog je zabio u 56. minuti, a drugog pet minuta kasnije stigavši do brojke od devet golova u prvenstvu. Više od njega zabio je tek napadač Napolija Gonzalo Higuain koji vodi na ljestvici strijelaca sa 10 pogodaka.

Fiorentina je do konca susreta imala priliku upisati i pobjedu koja bi je dovela do vrha ljestvice, no obrana Empolija je izdržala. Ante Rebić je započeo utakmicu u početnom sastavu Fiorentine, no odigrao je loše i zamijenjen je na koncu prvog dijela. Milan Badelj nije ulazio u igru. Kod gostiju je Livaja igrao svih 90 minuta.

Napoli je na gostovanju pobijedio Veronu 2-0 preuzevši prvo mjesto. Strijelci su bili Lorenzo Insigne (67) i Gonzalo Higuain (73). Ivan Strinić nije nastupio za goste.

Genoa je pobijedila Sassuolo 2-1 u susretu u kojem su dva gola pala u sudačkoj nadoknadi. Domaćin je poveo golom Rincona u 51. minuti, izjednačio je Acerbi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, a pobjedu domaćinu donio je minutu kasnije Pavoletti. Oba sastava su završila utakmicu s igračem manje. God Genoe je isključen Perotti (42), a kod Sassuola Berardi (43). Šime Vrsaljko je odigrao cijeli susret za goste.

Udinese je pobijedio Sampdoriju 1-0, a Stipe Perica nije ulazio u domaće redove. Carpi je kod kuiće izgubio od Chieva 1-2, a za domaćine je Igor Bubnjić igrao do 59. minute

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider