Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol za pamćenje

VIDEO Kakva majstorija Rebića: Kovačev ljubimac podigao na noge Firencu!

Nedjeljnom pobjedom 4-1 u Firenci nad Frosinoneom nogometaši Fiorentine izbili su na vrh talijanske Serie A, a vodeći pogodak za 'ljubičaste' postigao je hrvatski nogometaš Ante Rebić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fiorentina je već nakon 31 minuta igre vodila 3-0, a golijadu domaće momčadi započeo je bivši igrač Splita Ante Rebić u 24. minuti.

Hrvatski nogometaš otvorio je novaka u elitnoj ligi fantastičnim pogotkom. Rebić je unutrašnjim dijelom stopala desne noge iskosa s desne strane prebacio vratara, koji je očekivao centaršut, te pogodio sami gornji suprotni kut, lopta se odbila od vratnice u mrežu.

Nismo sigurni je li Rebić htio centrirati ili je baš gađao, ali postigao je doista lijep pogodak koji je izazvao pravo oduševljenje na Artemio Franchiju. Već minutu poslije Rebić je pogodio i vratnicu.

U 29. minuti Gonzalo Rodriguez petom je skrenuo loptu u mrežu nakon slobodnog udarca za 2-0, a u 31. minuti Babacar je realizirao kazneni udarac nakon prekršaja Diakitea u kaznenom prostoru te povisio vodstvo Fiorentine na 3-0. Do poluvremena mrežu Frosinonea zatresao je i Mario Suarez u 43. minuti.

Domaći su se u drugom poluvremenu zadovoljili visokim vodstvom, što su gosti iskoristili i sačuvali svoju mrežu, a Alessandro Frara postigao je u 87. minuti počasni pogodak za konačnih 4-1.

Uz Antu Rebića, cijelu je utakmicu u dresu Fiorentine odigrao hrvatski reprezentativac Milan Badelj, dok je trener Paulo Sousa odlučio odmarati najboljeg strijelca 'ljubičastih' Nikolu Kalinića koji je odgledao dvoboj s klupe za pričuve.

Fiorentina je iz 11 utakmica osvojila 24 boda i zasjela na prvo mjesto, ispred Intera koji ima isti broj bodova, ali lošiju gol-razliku. Frosinone je ostao na 17. mjestu s 10 bodova.

U nedjelju je na rasporedu još pet utakmica 11. kola talijanske Serie A, a sastaju se: Bologna - Atalanta (15 sati), Carpi - Verona, Genoa - Napoli, Udinese - Sassuolo i Lazio - Milan (20.45 sati).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider