Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a sada - finale

VIDEO: Kako je Messi 'lomio' Cannavara, Kovača i društvo prije 10 godina

U finalu Lige prvaka igrat će Barcelona i Juventus, koji su se prije 10 godina susreli na prijateljskom susretu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je izborio finale Lige prvaka izbacivši Real Madrid. Za naslov, prvi nakon 19 godina, morat će biti bolji i od Barcelone. Neće im biti lako ako zbog nikog drugog (a ima ih), onda zbog čudesnog Argentinca Lea Messija.

Messi je opet u onoj formi koja ga je proslavila i učinila jednim od ili čak možda i najboljim u povijesti. A kako je to izgledalo prije deset godina u dvoboju Barce i Juventusa? Igralo se uoči sezoni za trofej 'Gamper' kojeg je nakon penala uzeo Juventus (2:2 nakon90 minuta).

Stara dama je tada bila super jaka s Cannavarom i Robertom Kovačem u obrani, Vieirom u vezi, Ibrom i Del Pierom u napadu itd… U Barceloni su glavne zvijezde bile Ronaldinho, Deco, Henrik Larson... Messi je tek napunio 18 godina i tri mjeseca prije zabio je svoj prvijenac u seniorskoj konkurenciji.

Rijkaard mu je dao šansu u prijateljskom ogledu i Argentinac je oduševio domaće navijače. Igrao je tada i nešto stariji Iniesta koji je zabio upravo na asistenciju Messija. Vrtio je snažne i motorične igrače Juventusa koji su ga zaustavljali većinom prekršajima. Capello je bio oduševljen, najavio je veliku karijeru tada 18-godišnjeg napadača.

Ostalo je povijest koja se nastavlja u subotu 6. lipnja u Berlinu. Barcelona protiv Juventusa u velikom finalu Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider