Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već viđeno

VIDEO Sva tri puta: Što se dogodi s Ronaldom kad osvoji Zlatnu loptu?

Cristiano Ronaldo osvojio je početkom ovog mjeseca svoju treću Zlatnu loptu (Ballon d'Or), no nakon toga ruže mu baš i ne cvjetaju. Zanimljivo, to mu se već dogodilo i to u dva navrata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Real Madrida proglašen je najboljim igračem svijeta za 2008., 2013., te 2014. godinu. Svaki put kada bi dobio nagradu za najboljeg igrača godine Cristiano Ronaldo bi se malo 'opustio', neki bi rekli i razbahatio.

Prošlog je vikenda Cristiano zaradio crveni karton zbog udaranja Cordobinog igrača i time si je priuštio suspenziju od samo dvije utakmice. Napravio je to u završnici utakmice, pri rezultatu 1:1, no srećom po njega Gareth Bale uspio je do kraja susreta donijeti pobjedu Kraljevskom klubu. Otkako je osvojio Zlatnu loptu Portugalac je u tri utakmice postigao isto toliko pogodaka, no njegove partije bile su daleko od kvalitetnih, a uz to je zaradio crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Prošle je godine na gotovo identičan način, samo tjedan dana kasnije, zaradio crveni karton na gostovanju kod Athletic Bilbaa. Portugalac je bio iziritiran ponašanjem domaćeg nogometaša, također pri rezultatu 1:1, pa mu je prislonio ruku na lice i odgurnuo ga. Sudac mu je pokazao direktni crveni karton, a to mu je donijelo suspenziju od tri utakmice, dakle jedan susret više nego nakon nedavnog, daleko prljavijeg poteza. Nakon što se vratio na travnjak njegov prosjek od 1.21 pogotka po susretu srozao se u narednih osam utakmica na 0.63.

U sezoni 2008/2009, kada je osvojio svoju premijernu Zlatnu loptu kao igrač Manchester Uniteda, Ronaldo je saznao da će ponijeti laskavu titulu već u prosincu 2008., a nakon toga je u idućih 10 utakmica postigao samo jedan jedini pogodak. Dotadašnji prosjek od 0.53 pogotka po utakmici pao je na 0.17 u idućih mjesec dana. Ni tada, kao ni na minulom Svjetskom klupskom prvenstvu, nije uspio postići pogodak.

Čak 80 posto španjolske javnosti smatra da je Cristiano Ronaldo preblago kažnjen s tek dvije utakmice suspenzije, te smatraju čudnim što mu je istovremeno omogućeno da zaigra na gostovanju protiv Atletico Madrida u svojoj povratničkoj utakmici! Postavlja se logično pitanje: Tko je utjecao da Portugalac bude kažnjen s tek dvije utakmice kako bi mogao zaigrati u jednom od najbitnijih utakmica sezone za Real Madrid?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider